FLOM I AFGHANISTAN:Lokalt politi opplyser til BBC at 73 personer er omkommet, mens om lag 200 personer er meldt savnet etter en flom i Afghanistan. Foto: AFP PHOTO/ ZEKRIA NASIRE
FLOM I AFGHANISTAN:Lokalt politi opplyser til BBC at 73 personer er omkommet, mens om lag 200 personer er meldt savnet etter en flom i Afghanistan. Foto: AFP PHOTO/ ZEKRIA NASIREVis mer

Over 70 personer omkom i flom i Afghanistan

Store mengder regn og oversvømmelser i det nordlige Afghanistan har kostet minst 70 mennesker livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalt politi opplyser til BBC at 73 personer er omkommet, mens om lag 200 personer er meldt savnet. Myndighetene sier det er snakk om omfattende ødeleggelser og frykter at dødstallene vil stige ytterligere.

- Det er mye stillestående vann der, og det er flere lik under ruiner og gjørme, sier Mohammad Nasim Kahzad, som leder den nasjonale etaten for krisehåndtering i Baghlan-provinsen.

Det er særlig fire landsbyer i Gozargah-e Noor i Baghlan som er rammet.

Katastrofe - Dette er en enorm katastrofe. Lokalsamfunnene har mistet alt. Jord, kveg og levebrød, sier provinsens politisjef, Aminullah Amarkhel.

Voldsomme regnskyll etterfulgt av flom har revet med seg rundt 2.000 hus. Tusenvis er tvunget på flukt av de frådende vannmassene.

Redningsarbeidere er sendt til området, men helikoptre har hatt problemer med å finne egnede steder å lande.

- Har ingenting - Folk har ingenting å overleve på, de har ikke engang vann, sier polititalsmann Jawed Basharat.

- De trenger vann, mat, tepper og telt umiddelbart, fortsetter han.

Afghanistans nordlige og sentrale områder får ofte store mengder regn om våren. I forrige måned omkom minst 2.100 personer da et jordskred begravde en landsby i Badakhshan-provinsen.

(NTB)