Over 70 skadd i voldsomme opptøyer i Spania

Protesterer mot nye krisetiltak.

MANGE SKADD: Politiet brukte batonger og gummikuler mot demonstrantene, sier øyevitner. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO
MANGE SKADD: Politiet brukte batonger og gummikuler mot demonstrantene, sier øyevitner. Foto: AFP PHOTO / CESAR MANSO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Over 70 personer er skadd etter voldsomme opptøyer i Madrid i går kveld. Øyevitner forteller at politiet brukte batonger og gummikuler mot demonstrantene.

Sammenstøtene kom etter at stasminister Mariano Rajoy annonserte en økning i skatter og andre kutt som å kutte ansattes fordeler etter seks måneder.

Til sammen ønsker han å kutte budsjettet med 65 milliarder euro på to og et halvt år.

Store kutt - Vi vil redusere antallet offentlige institusjoner betydelig, sa Rajoy, som får støtte av Europakommisjonen for sine tiltak for å få landet ut av den vanskelige øonomiske situasjonen.

Hundrevis av mennesker, blant annet en gruppe gruvearbeidere, hadde møtt opp ved Industridepartementet i hovedstaden for å protestere mot regjeringen og de nye krisetiltakene.

Gruvearbeiderne kom frem til Madrid tirsdag kveld etter å ha lagt bak seg 450 kilometer i deres «Marcha Negra», svarte marsj, fra gruvene de siste to ukene.   Politimenn skadd Onsdag valgte hundrevis av mennesker å slå seg sammen med gruvearbeiderne, som hovedsaklig protesterer mot et kutt på hele 64 prosent, fra 301 millioner euro til 111 millioner euro, i gruvesektoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer