Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 700 avhør gjennomført etter lastebilangrepet i Stockholm

Vil ta lang tid å etterforske saken. 

BLOMSTER: Ei jente legger blomster på en politibil i Stockholm sentrum etter lastebilangrepet som fant sted fredag forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLOMSTER: Ei jente legger blomster på en politibil i Stockholm sentrum etter lastebilangrepet som fant sted fredag forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi har gjennomført over 700 avhør etter lastebilangrepet i Stockholm, og går nå gjennom 1000 tips i saken.

De neste månedene kommer politiet til å ha 50 ansatte som skal jobbe på fulltid kun med denne saken, opplyste etterforskningsleder Anders Wretling på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Fram til torsdag morgen hadde politiet gjennomført 700 avhør, og det er utført flere aksjoner mot boliger. 300 beslag skal nå analyseres, og politiet har mottatt 1000 tips.

- Som dere skjønner, kommer dette til å ta tid, sa Wretling.

En av politiets oppgaver blir nå å finne ut om det har vært andre gjerningspersoner som har bistått gjerningsmannen.

Politiet kommer til å ha større synlig tilstedeværelse, ikke bare i Stockholm, men også andre steder i landet, i tiden som kommer, opplyser Stefan Hector, som leder Polisens nationella operativa avdelning (NOA).

- Vi øker politiets nærvær i alle regioner på tidspunkter og steder der det er mange mennesker, for å minske risiko og minimere skader ved eventuelle angrep, sier Hector.

Fire personer ble drept i terrorangrepet i Stockholm forrige fredag. 39 år gamle Rakhmat Akilov fra Usbekistan ble tirsdag varetektsfengslet etter å ha tilstått at han kjørte lastebilen rett inn i en folkemengde.

(NTB)