Over 700 drept av flom i Kina

Hittil i år. Og verre skal det bli, ifølge myndighetene.

MASSIVE VANNMASSER: Hittil i år har over 700 omkommet som følge av massive vannmasser som følge av kraftig nedbør i Kina. Foto: Reuters/Scanpix
MASSIVE VANNMASSER: Hittil i år har over 700 omkommet som følge av massive vannmasser som følge av kraftig nedbør i Kina. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Ifølge ferske tall fra kinesiske myndigheter skal flommene som følge av kraftig regn hittil ha krevd 701 liv, i tillegg til at 345 personer er savnet, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

- Siden 60 og 80 prosent av det årlige nedbøret kommer i juni, juli og august, bør vi være forberedt på å forhindre og takle potensielle katastrofer, sier generalsekretær Liu Ning ved regjeringens flomforebyggende byrå på en pressekonferanse i dag, ifølge nyhetsbyrået AP.

90 prosent av alle tilfeller skyldes jordras og skred som konsekvens av kraftig nedbør. Rundt 645 500 hus har kollapset som følge av nedbøret, ifølge Ning.

- I det sørlige Kina har det regnet mellom 30 og 100 prosent mer enn det gjør et vanlig år, sier Ning ifølge CNN.

Flommene har rammet 117 millioner mennesker i 27 provinsen og sju byer. Åtte millioner mennesker har måttet flykte fra vannmassene, ifølge Xinhua.

Vannmassene skal ha ødelagt sju millioner hektar åkermark og kostet landet 131 milliarder kroner.

Men faren er langt fra over. Ytterligere seks til åtte tyfoner er ventet å ramme Kina i år, og vil forverre situasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer