Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronavirus

Over 700 påmeldt - avlyses

Det store friidrettsstevnet Bamselekene avlyses som følge av smittefare.

AVLYSES: Årets utgave av Bamselekene, som skulle avholdes i Stangehallen i helga, avlyses som følge av coronafare. Foto: Bamselekene
AVLYSES: Årets utgave av Bamselekene, som skulle avholdes i Stangehallen i helga, avlyses som følge av coronafare. Foto: Bamselekene Vis mer

Bamselekene, et av landets største friidrettsarrangementer for barn, som skulle bli avholdt i Stangehallen utenfor Hamar i helga, er avlyst som følge av fare for coronasmitte. Det opplyser arrangøren selv på Facebook. Over 700 var påmeldt til stevnet, som er for barn mellom 10-19 år og har seniorklasse. Avlysningene kommer som følge av råd fra kommuneoverlegen i Stange.

NYE TALL: Mandag ble det klart at totalt 192 nordmenn har testet positivt for coronaviruset. Reporter: Ingunn Dorholt / Video: Øystein Sæthre Vis mer

Helsemyndighetene anser smittefaren som stor på arrangementet fordi det ville samlet over 1000 personer innendøres.

- Helt riktig

Dag Kåshagen i Innlandet friidrettskrets, som arranger stevnet, forteller til Dagbladet at de er glad for at de fikk råd om å avlyse.

- Det er helt riktig å avlyse basert på de rådene vi fikk. Den endelige avgjørelsen ble tatt tirsdag morgen, sier han.

Han forteller at mellom 1200 - 1500 mennesker ville vært samlet til stevnet i helga. Ifølge Hamar Arbeiderblad fikk arrangørene klare råd fra kommuneverlegen om å avlyse.

Eldre frivillige

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- I tillegg til barn og foreldre er det mange funksjonærer som er godt voksne. Det er ganske tett på inne i en hall, og mange av disse barna har kontakt med besteforeldre og oldeforeldre i tillegg, sier han.

Ifølge han hadde stevnet påmeldte fra hele landet.

- Vi tror vi har gjort det riktige ved å ike sitte på gjelder. Nå får folk muligheten til å avbestille flybilletter, tog, hotell og annet. Hadde vi ventet et par dager til, ville vi satt mange flere i knipe, sier Kåshagen.

Billetter til 80 000

Han forteller at de blant annet hadde et idrettslag fra Narvik påmeldt, som hadde bestilt flybilletter til over 80 000 kroner.

- Det hadde gledet seg til å komme i et helt år, men nå får de i hvert fall refundert de flybillettene, sier han.

Han sier at de i 2020 har hatt noen hundre færre påmeldte enn vanlig, og tror det kan være som følge av virusfrykt.

- Noen har trolig tatt de konsekvensene selv. Vi taper selvfølgelig en del på startkontigenter, overnattinger, salg av mat og annet. Vi taper en del penger på dette, men det er ikke vektlagt i vår vurdering, sier han.

Han sier Bamselekene håper å være tilbake neste år.

- Vi beklager ulempene dette vil medføre for alle involverte. Selvfølgelig er det trist for alle som har gledet seg til å delta, men vi lover at Bamselekene er tilbake i 2021, skriver arrangøren på sine hjemmesider.

Fotballcup avlyses

Et annet idrettsarrangement som avlyser i helga, er Astor Sparebank1 SMN cageballcup i Trondheim. Det skjer etter dialog med kommuneoverlegen i Trondheim og blant annet NFF. Cupen skulle arrangeres 13.-15.mars og 21.mars i Trondheim. 172 lag fra 30 klubber var påmeldt, og disse får nå tilbakeført påmeldingsavgiften.

- Bakgrunnen for avlysningen er smitterisiko knyttet til korona-viruset, og et ønske om å bidra til at situasjonen ikke forverres. Alle deler av samfunnet må nå gjøre sitt i denne krevende situasjonen, også vi i breddefotballen. Vi anser hensynet til folkehelsa som avgjørende viktig, og som en stor breddeklubb har vi et klart samfunnsansvar, skriver arrangøren på sine Facebook-sider.

Oslo Børs og andre europeiske børser styrker seg fra start tirsdag etter den verste handelsdagen siden finanskrisa i 2008 mandag.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!