Over 80 arrestert for å feire valentinsdagen

Noen deler av verden gjør alt for å ikke bli for vestlige.

HJERTER: Her tar et muslimsk par bilde sammen på «Million Lights, Million Hearts»-utstillingen, som er satt opp i anledning valentinsdagen, utenfor Kuala Lumpur i Malaysia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Samsul Said
HJERTER: Her tar et muslimsk par bilde sammen på «Million Lights, Million Hearts»-utstillingen, som er satt opp i anledning valentinsdagen, utenfor Kuala Lumpur i Malaysia. Foto: SCANPIX/REUTERS/Samsul Said Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange, både med og uten kjærester, klager over valentinsdagen og det den medfører. De klagende kan trøste seg med at de har det bedre enn forelskede par i Malaysia.

Politiet har tatt seg inn på flere hoteller rundt i det muslimske landet, og arrestert over 80 personer for å være alene på et rom med en person av motsatt kjønn.

Valentinsfella Politiet var også i offentlige parker for å avbryte romantiske spaserturer, skriver International Business Times.

Myndighetenes kamp mot valentinsdagen startet i 2005, da fikk landets muslimer hjerte-formede brosjyrer, med overskriften «Pass deg for valentinsdag-fella».

I nabolandet Thailand ble det satt verdensrekord i kyssing i en kyssekonkurranse i Pattaya. Et homofilt par kysset i over 50 timer, og kan gjenomførte verdens lengste kyss.

Forbud mot kort Også i Iran gjør myndighetene det de kan for å stanse den umoralske oppblomstringen av kjærlighet, og har lagt ned forbud mot kort, røde roser og romantiske kaker.

Iranerne lar seg imidlertid ikke stoppe, men feirer valentinsdagen uansett.

Uzbekistanske myndigheter tok sin misnøye med den komersielle kjærlighetsdagen, og avlyste hele feiringa, melder BBC. Myndighetene ønsker en feiring av Babus, grunnleggeren av mugalriket, bursdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer