OVER 80 DØDE: Over 80 personer døde i regnvær i Mellom-Amerika i helga. Her sørger slektninger av en død fem måneder gammel baby som døde i et jordskred sammen med sin bestefar og tante etter et jordskred i nabolaget La Joyita i Guatemala by. Foto: AP/Rodrigo Abd/Scanpix
OVER 80 DØDE: Over 80 personer døde i regnvær i Mellom-Amerika i helga. Her sørger slektninger av en død fem måneder gammel baby som døde i et jordskred sammen med sin bestefar og tante etter et jordskred i nabolaget La Joyita i Guatemala by. Foto: AP/Rodrigo Abd/ScanpixVis mer

Over 80 døde i regnvær i Mellom-Amerika

Tropisk lavtrykk med intens regnvær førte til kaos på veiene, jordskred og oversvømmelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 80 mennesker har mistet livet i jordskred og oversvømmelser i Mellom-Amerika i helgen. Tusener av mennesker måtte forlate sine hjem.

Et tropisk lavtrykk som feide inn fra Stillehavet med intenst regnvær førte til kaos på veiene, jordskred og oversvømmelser søndag.

Hardest rammet var Guatemala med 28 omkomne og to savnede, og El Salvador med et foreløpig dødstall på 32. I Honduras har 13 mistet livet, og i Nicaragua er det hittil åtte omkomne.

Ingen er meldt omkommet i Costa Rica, selv om mange har måttet evakueres fra sine hjem.

- Vi har en svært komplisert situasjon, sier El Salvadors miljøminister Herman Rosa Chávez. Han viser til at det er falt 150 millimeter nedbør på tolv timer, og at terrenget i store deler av landet er blitt ustabilt.

I Ciudad Arce 40 kilometer vest for hovedstaden San Salvador mistet ni mennesker livet da en hel åsside kollapset og begravde fem hus.

President Mauricio Funes erklærte unntakstilstand for å hanskes med situasjonen.

Også i Guatemala erklærte president Alvaro Colom unntakstilstand etter fem dager med regn. I den verste episoden i Guatemala mistet fem mennesker livet da deres hus ble begravd i søle i Villa Canales sør for hovedstaden.

(NTB)