Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 800 al-Qaida-medlemmer skal være drept i storoffensiv

Det hevder den saudiledede koallisjonen.

LOJALISTER: Over 800 al-Qaida-medlemmer er drept i luftangrep i Jemen, hevder den saudiledede militærkoalisjonen. Her styrker som har deltatt i offensiven mot terrorgruppa. Foto: AFP PHOTO / SALEH AL-OBEIDI / NTB Scanpix
LOJALISTER: Over 800 al-Qaida-medlemmer er drept i luftangrep i Jemen, hevder den saudiledede militærkoalisjonen. Her styrker som har deltatt i offensiven mot terrorgruppa. Foto: AFP PHOTO / SALEH AL-OBEIDI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 800 al-Qaida-medlemmer er drept i luftangrep i Jemen, hevder den saudiledede militærkoalisjonen.

Regjeringsvennlige styrker tok med angrepene tilbake et oljedepot og byen Mukalla, som var regnet som en viktig by for jihadistene.

- Operasjonen resulterte i at flere enn 800 medlemmer og noen ledere av al-Qaida ble drept, opplyser militære kilder til SPA, det offisielle nyhetsbyrået i Saudi-Arabia.

Operasjonen er del av en større offensiv for å ta tilbake deler av landet som jihadistene har kontroll over. Jihadistene har dratt nytte av vakuumet som følge av krigen mellom Houthi-militsen, som er støttet av Iran, og en koalisjon ledet av Saudi-Arabia, som støtter president Mansour Hadi. Hadi har rømt landet, men er fortsatt ansett som Jemens president av FN.

Partene kom fram til en våpenhvile 11. april som ekskluderer jihadister.

- Da vi inntok bykjernen i Mukalla, møtte vi liten motstand fra de militante al-Qaida-medlemmene som har holdt kontrollen i byen. De rømte vestover mot ørkenen i Hadramawt og Shabwa provinsene, sier en militær offiser til nyhetsbyrået AFP over telefon.

Oljedepotet Mina al-Dhaba, som ligger vest for byen, ble også tatt tilbake.

Søndag tok den saudiledede militærkoalisjonen kontroll over en flyplass og militærbase rett utenfor Mukalla, som jihadistene har holdt det siste året.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart