Over 800 arrestert i Moskva

I et forsøk på å hindre nye etniske sammenstøt, opplyser politiet.

MASSEARRESTASJONER: Russiske aktivister under en protest med slagordet «patriotisme er fascisme» i Moskva lørdag. Over 800 personer ble arrestert i et forsøk på å hindre nye etniske sammenstøt, opplyser politiet. Foto: REUTERS / Mikhail Voskresensky / SCANPIX
MASSEARRESTASJONER: Russiske aktivister under en protest med slagordet «patriotisme er fascisme» i Moskva lørdag. Over 800 personer ble arrestert i et forsøk på å hindre nye etniske sammenstøt, opplyser politiet. Foto: REUTERS / Mikhail Voskresensky / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Moskva arresterte lørdag over 800 personer i et forsøk på å hindre nye etniske sammenstøt, opplyser politiet.

- Politiet forhindret flere uautoriserte sammenkomster i Moskva-regionen. Som en del av forebyggende tiltak for å sikre offentlig orden er 808 personer anholdt ved politistasjoner, sier polititalsmann Jevgenij Gildejev til nyhetsbyrået Itar-Tass.

Rundt 500 høyreekstreme nasjonalister demonstrerte i en park i nærheten av kontorene til TV-stasjonen Ostankino mens de ropte «Russland for russere», ifølge en AFP-fotograf på stedet.

Flere hundre opprørspolitifolk kom til parken etter oppfordringer på internett om å protestere mot at TV-kanalen angivelig hadde beskrevet nasjonalistene som fascister. Blant de arresterte var mange unge.

Arrestasjonene skjer en uke etter at rundt 7.000 fotballfans og ekstreme nasjonalister ropte rasistiske slagord under en demonstrasjon nær Den røde plass og angrep forbipasserende som så ut som etniske minoriteter. Mer enn 30 personer ble såret.

Russlands president Dmitrij Medvedev har fordømt angrepene, som kan være et utslag av de økende etniske spenningene i landet. (NTB)