78 OMKOM: Fredag bekreftet fredag at Grenfell Tower hadde fasade med brannfarlig materiale. Fredag kveld ble fem London-blokker med tilsvarende fasade evakuert Foto: Frank Augstein, AP/NTB Scanpix.
78 OMKOM: Fredag bekreftet fredag at Grenfell Tower hadde fasade med brannfarlig materiale. Fredag kveld ble fem London-blokker med tilsvarende fasade evakuert Foto: Frank Augstein, AP/NTB Scanpix.Vis mer

Etter brannkatastrofen:

Over 800 boliger i London evakueres på grunn av brannfare

Fem høyblokker - og det er 600 blokker til med brannfarlig fasade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem høyblokker med til sammen over 800 leiligheter i London evakueres på grunn av mistanke om brannfarlige fasader, melder BBC.

Beslutningen om å evakuere beboerne ble tatt fredag kveld.

Det gjelder samtlige beboere i fem kommunale boligblokker i Camden i Nord-London.

Undersøkelser viser at fasadeplatene på blokkene er av lignende type som ble brukt på Grenfell Tower, der minst 79 mennesker omkom i brann 14. juni.

- Grenfell forandret alt, og vi kan ikke ta unødige sjanser, sier Georgia Gould, leder for lokalstyret i Camden. Hun legger til at lokalstyret nå vil ta grep og fjerne de brannfarlige fasadeplatene på boligblokkene.

- Skremt og sint

Myndighetene er i ferd med å bestille hotellrom i stort omfang. Det er ikke kommet fram hvor mange mennesker som bor i de 800 leilighetene som evakueres. Michelle Urquhart har fått beskjed om at hun skal evakueres. Hun sier til Press Association at hun er både skremt og sint.

- Vi har bodd i disse leilighetene og med denne kledningen på fasaden i 10. Jeg er sint fordi vi hadde et møte med lokalstyret i går kveld, og da prøvde de å berolige oss. Nå vet jeg ikke hvor vi skal være, sier Urquhart.

Ifølge britiske myndigheter kan så mange som 600 boligblokker rundt om i England ha brannfarlige fasader.

(NTB).