Over 800 døde eller savnet

Tallene på antall omkomne og savnede stiger etter at stormen Washi feide over sørlige Filippinene i 75 kilometers fart.

RASERT:  Husene er fullstendig smadret i denne bydelen utenfor Oro City på Filippinene. En redningsmann hjelper en beboer, som har funnet kjøleskapet i vrakrestene av boligen.FOTO: Froilan Gallardo, AP/SCANPIX.
RASERT: Husene er fullstendig smadret i denne bydelen utenfor Oro City på Filippinene. En redningsmann hjelper en beboer, som har funnet kjøleskapet i vrakrestene av boligen.FOTO: Froilan Gallardo, AP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 440 personer har mistet livet i uværet som feide over deler av Filippinene lørdag, ifølge Røde Kors.

- Dødstallet kan stige Nesten 400 mennesker er meldt savnet etter at den kraftige tropiske stormen Washi utløste oversvømmelser og jordskred i den sørlige delen av landet. Nærmere hundre tusen mennesker er drevet på flukt fra sine hjem.

Filippinske Røde Kors (PNRC) opplyser at 440 personer hittil har mistet livet i springfloen, blant annet på øya Mindanao. Ifølge de nasjonale katastrofemyndighetene ligger dødstallet foreløpig på 131, mens andre offentlige instanser har sagt at over 250 har omkommet så langt. Mange av de omkomne skal være barn, og ved kysten plukker soldater og politi opp lik som har blitt skylt i land.

- Dødstallet kan fortsette å stige fordi det fortsatt er mange som er savnet, sier Gwendolyn Pang, generalsekretær i PNRC.

Hæren har mobilisert 20.000 soldater til å lete etter savnede på Mindanao. Verst rammet er byene Cagayan de Oro og Iligan, som til sammen har rundt 700.000 innbyggere.

Katastrofeområde Det er foreløpig usikkert hvor mange som er døde etter det voldsomme uværet. Ifølge Røde Kors er det meldt om 215 døde i byen Cagayan de Oro, men tallene varierer. Minst 144 er registrert druknet i Iligan, mens fem gruvearbeidere døde i et jordskred i Monkayo i Compostella-provinsen. På øya Negros har 21 personer druknet, ifølge PNRC. Iligan er blitt erklært katastrofeområde av myndighetene i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer