Over 800 drept på Gazastripen

Dødstallene fortsetter å stige.

FRA SAMME FAMILIE: Elleve døde fra Al Astal-familien ligger delvis drapert med Hamas' grønne flagg etter dagens bombing av Gaza. Foto: HATEM ALI / AP / NTB SCANPIX
FRA SAMME FAMILIE: Elleve døde fra Al Astal-familien ligger delvis drapert med Hamas' grønne flagg etter dagens bombing av Gaza. Foto: HATEM ALI / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Antall drepte på Gazastripen steg til over 800 etter at minst én mann ble drept i et angrep på et bolighus natt til fredag.

Bolighuset i Khan Younis i den sørlige delen av Gazastripen ble truffet av en granat fra en israelsk stridsvogn, ifølge talsmann Ashraf al-Qudra i helsedepartementet i Gaza.

Det store flertallet av de drepte er sivile, blant dem kvinner og langt over 100 barn. I tillegg er mange tusen såret siden den israelske offensiven mot den tett befolkede enklaven startet for alvor 8. juli.

Nesten 100 mennesker ble drept torsdag, blant dem 15 personer som mistet livet da fire granater rammet en FN-drevet skole der hundrevis av mennesker hadde søkt tilflukt fra krigen.

Israel beskyldes for ikke å gjøre nok for å beskytte sivile, men Israel selv anklager Hamas for å ha ansvaret ved å bruke sivile som menneskelige skjold.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer