Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over 80.000 evakuert fra skogbrann i Canada

Canadiske myndigheter har bedt samtlige innbyggere om å evakuere Fort McMurray i provinsen Alberta fordi en stor skogbrann nærmer seg byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen vokser i raskt tempo på veien mot Fort McMurrays nordlige del, varsler myndighetene. Tirsdag ettermiddag innførte de obligatorisk evakuering av sju nabolag i byen, og siden har situasjonen forverret seg raskt.

- En rekke evakueringer underveis, og trolig blir det flere. Vær rolige. Vær forberedte. Vær klare for å bevege dere høflig i trafikken på vei til et trygt sted, tvitrer Fort McMurrays ordfører Melissa Blake.

Ved 20-tiden tirsdag kveld (4 natt til onsdag norsk tid) bekreftet myndighetene at hele byen, det vil si over 80.000 innbyggere, er evakuert på grunn av den truende brannen.

DRAMATISK: En gigantisk skogbrann herjer i Canada. 80000 mennesker er evakuert. Foto: Mary Anne Sexsmith-Segato/The Canadian Press via AP
DRAMATISK: En gigantisk skogbrann herjer i Canada. 80000 mennesker er evakuert. Foto: Mary Anne Sexsmith-Segato/The Canadian Press via AP Vis mer

På den ene motorveien som leder ut av Fort McMurray, var det tilløp til panikk tirsdag kveld. Flammene har spredd til begge sider av veien, rapporterer nyhetsbyrået AP.

Skogbrannen ble inntil mandag holdt under kontroll sør for byen, men kraftig vind har ført den nærmere de mer tettbebygde områdene. Alberta er inne i en periode med tørke, og tirsdag var det nesten 30 grader, uvanlig varmt i provinsen.

Fort McMurray er største by i Albertas oljesandregion, som inneholder verdens tredje største oljereserver. Flesteparten av oljesandprosjektene holder til et stykke nord for byen, mens den største delen av brannen foreløpig holder seg i sør. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart