Over 80.000 evakuert fra skogbrann i Canada

Canadiske myndigheter har bedt samtlige innbyggere om å evakuere Fort McMurray i provinsen Alberta fordi en stor skogbrann nærmer seg byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brannen vokser i raskt tempo på veien mot Fort McMurrays nordlige del, varsler myndighetene. Tirsdag ettermiddag innførte de obligatorisk evakuering av sju nabolag i byen, og siden har situasjonen forverret seg raskt.

- En rekke evakueringer underveis, og trolig blir det flere. Vær rolige. Vær forberedte. Vær klare for å bevege dere høflig i trafikken på vei til et trygt sted, tvitrer Fort McMurrays ordfører Melissa Blake.

Ved 20-tiden tirsdag kveld (4 natt til onsdag norsk tid) bekreftet myndighetene at hele byen, det vil si over 80.000 innbyggere, er evakuert på grunn av den truende brannen.

På den ene motorveien som leder ut av Fort McMurray, var det tilløp til panikk tirsdag kveld. Flammene har spredd til begge sider av veien, rapporterer nyhetsbyrået AP.

Skogbrannen ble inntil mandag holdt under kontroll sør for byen, men kraftig vind har ført den nærmere de mer tettbebygde områdene. Alberta er inne i en periode med tørke, og tirsdag var det nesten 30 grader, uvanlig varmt i provinsen.

Fort McMurray er største by i Albertas oljesandregion, som inneholder verdens tredje største oljereserver. Flesteparten av oljesandprosjektene holder til et stykke nord for byen, mens den største delen av brannen foreløpig holder seg i sør. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer