Over Atlanteren nå

Globalflyer i 43000 fots høyde

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Eventyreren og millionæren Steve Fosset tok av fra Kansas tidlig tirsdag morgen norsk tid i sin Virgin Atlantic Global Flyer.

Målet er å bli den første som flyr solo jorda rundt uten å lande eller tanke opp. For øyeblikket befinner flyet seg over det sentrale Atlanterhavet, på vei mot kysten av Afrika.

66 timer

Reglene for rekordforsøket sier at ruten må være minst 36787,6 kilometer lang for å regnes som en jordomflygning.

På ruten vil Fosset fly nær de følgende byene: Montreal (Canada), London, Paris, Roma, Kairo, Bahrain (Forente Arabiske Emirater), Karachi (Pakistan), Calcutta (India), Shanghai, Tokyo, Honolulu og Los Angeles.

Rekordforsøket vil ta 66 timer.

Været viktig

Det er Virgin Atlantic-sjefen, milliardæren Richard Branson, som har finansiert forsøket.

Fosset flyr i et ett-motors jetfly, spesialdesignet for rekordforsøket. Flyet er optimalisert for lang rekkevidde, og for å bære mye drivstoff.

Ved takeoff hadde det fire ganger sin egen vekt i drivstoff om bord. Flyet takler turbulens dårlig, og kan ikke av-fryse dersome det får is på vingene, så været er viktig under rekordforsøket.

Følg på nettet

Du kan i teorien følge Virgin Globalflyers rute minutt for minutt på internett her. Det er svært stor trafikk til denne adressen, og du må nok prøve noen ganger før du kommer inn. Det kan også virke som om oppdateringene ikke kommer så ofte som lovet.

TAKEOFF: Klokka 06.00 norsk tid tok Virgin Globalflyer av fra Kansas.
KUMPANER: Millionær Steve Fosset skal fly jorden rundt, og milliardær Richard Branson betaler for moroa.
FØLG MED: Du kan følge flyets ferd på nettet.