Over en million barn selges hvert år

Rundt 1,2 millioner barn blir solgt hvert år. Denne menneskehandelen er verdt 75 milliarder kroner, og Europa er et stort marked, sier FNs barnefond UNICEF i en ny rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De enorme tallene skjuler tragiske enkeltskjebner, mange blir solgt allerede som svært små barn. Ifølge rapporten ender mange av barna som billig arbeidskraft, ofte som prostituerte. De fleste av dem kommer fra Vest-Afrika, Øst-Europa og Asia.

Rapporten som har navnet «Stopp handelen», ble offentliggjort onsdag som ledd i UNICEFs britiske avdelings arbeid for å få gjennom en ny lov som forbyr all handel med barn.

Drap

Spørsmålet kom i søkelyset tirsdag da britisk politi arresterte 21 mennesker som skal ha hatt befatning med det rituelle drapet på en nigeriansk gutt som ble funnet uten hode og lemmer i Themsen for to år siden.

Guttens identitet er ikke kjent, men politiet tror han ble hentet ulovlig til Storbritannia for å brukes i et religiøst ritual.

- Barnehandelen er et alvorlig brudd på barns rettigheter, og oppfattes som mindre risikabelt enn narkosmugling. Regjeringen må kriminalisere all handel med barn, sa David Bull i den britiske UNICEF-avdelingen da rapporten ble lagt fram.

Til Europa

I rapporten heter det at Europa er et viktig marked for dem som selger barn, spesielt fra Øst-Europa og Vest-Afrika, men at det også fins et livlig marked innenfor de to regionene og over hele Asia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer