FIRE MILLIONER: Dette valgkortet er sendt ut til de over fire millioner personene i Norge med stemmerett. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FIRE MILLIONER: Dette valgkortet er sendt ut til de over fire millioner personene i Norge med stemmerett. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Over fire millioner har fått dette i posten, men ikke mange har reagert på den stygge skrivefeilen

Ta en ekstra titt på valgkortet ditt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du stemmerett i Norge, har du fått et valgkort i posten. Ifølge Statistisk sentralbyrå har antall stemmeberettigede nordmenn for første gang oversteget fire millioner personer.

Dermed er det fire millioner mennesker som har fått valgkortene, som inneholder en pinlig skrivefeil. Det kunne blant annet regionavisa iFinnmark og Bergens Tidende melde tidligere august.

Men har det ikke vært uvanlig stille om disse valgkortene med skrivefeil?

Vi tok en telefon til Kommmunal- og moderniseringsdepartementet (sic!) mandag morgen for å forhøre oss om skrivefeilen. De virket ikke veldig interessert i å svare på spørsmålene vi ønsket å stille.

Likevel kom det et svar på E-post noen timer og en purring seinere.

Beklagelig - Vi må bare erkjenne at korrekturlesningen ikke har vært god nok, skriver seniorrådgiver Ragnhild Indreeide i Kommunal- og moderniseringsdepartementet til Dagbladet.

- Får dere mye henvendelser om den?

- Departementet får ikke mange reaksjoner på dette. Vi har mottatt noen henvendelser på Twitter og Facebook, og en del redaksjoner som Bergens tidende, Adresseavisen, Fædrelandsvennen, Nordlys og Finnmark Dagbladet har omtalt dette, skriver hun. 

- Hvordan har reaksjonene vært?

- Noen er litt lattermilde, andre er kritiske til at departementet har gjort en slik feil, skriver hun.

- Hvordan oppfatter dere selv feilen som har skjedd?

- Vi synes dette er beklagelig, skriver Indreeide.

Flaut Det har også kommet et par kommentarer på Facebook og Twitter, og der er departementet litt rundere med svarene.

«Dessverre ikke, men og vi kan bare beklage.» skriver de i et av svarene.

Dersom du ennå ikke har sett feilen i på valgkortene fra departementet, er det altså de tre m-ene som er kommet med i logoen bak på valgkortet.

VALGKORT: Slik ser det ut. Foto: Trym Mogen
VALGKORT: Slik ser det ut. Foto: Trym Mogen Vis mer