Over fire millioner syrere er på flukt i nærområdene. De rike gulfstatene tar imot null

Krever statene tar et større ansvar.

KRISE: Flyktninger fra Syria strømmer inn i Europa. Land som Tyskland og Sverige bidrar i sterk grad med å bosette flyktninger. Samtidig får blant annet gulfstatene enorm kritikk for å ikke ta imot noen flyktninger. Faksimile: Makkah, Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRISE: Flyktninger fra Syria strømmer inn i Europa. Land som Tyskland og Sverige bidrar i sterk grad med å bosette flyktninger. Samtidig får blant annet gulfstatene enorm kritikk for å ikke ta imot noen flyktninger. Faksimile: Makkah, Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge FNs flyktningråd befinner det seg nå 4 088 078 syriske flyktninger i nærområdene til Syria.

Flere av nabolandene med hundretusener av flyktninger har allerede begrensede ressurser, og flyktingleirene som er etablert strekker seg utover gigantiske områder.

Omkring 350 000 syrere har søkt asyl i Europa de siste fire åra, og sterke bilder av menneskene som flukter fra krig og vold til frihet i Europa rører ved svært mange.

Samtidig tar Gulfstatene, med sin sterke økonomi og geografiske nærhet til Syria, ikke imot noen syriske flyktninger.

Rike stater Allerede tilbake i desember leverte menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty en knusende rapport, det gulfstatene sammen med land som Russland og Kina blir slaktet for å ikke ha tilbudt noen flyktninger bosted.

De seks gulfstatene Qatar, De forente arabiske emirater, Saudi-Arabia, Kuwait, Oman og Bahrain - som inkluderer noen av verdens rikeste nasjoner - har tatt inn nøyaktig null syriske flyktninger.

De siste ukene har en enorm kampanje tatt form på sosiale medier, der folk mener det er gulfstatenes plikt å ønske syriske flyktninger velkommen. Selv den saudiarabiske avisa Makkah publisert en karikaturtegning som har skapt voldsomt engasjement.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.