Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over halvparten vil ha slutt på innvandringen

Stadig flere nordmenn er misfornøyde med integreringspolitikken.

BEGEISTRING: Statsminister Jens Stoltenberg blant tilhengere på Vaterland i Oslo. Foto: LISE ÅSERUD / SCANPIX
BEGEISTRING: Statsminister Jens Stoltenberg blant tilhengere på Vaterland i Oslo. Foto: LISE ÅSERUD / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere nordmenn er misfornøyde med integreringspolitikken, og 53,7 prosent av de spurte i en ny undersøkelse vil stenge grensene for innvandrere.

Stadig flere er skeptiske til innvandringen til Norge, viser Integreringsbarometeret 2010, som TNS Gallup har utført for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), skriver Aftenposten.

Av de spurte svarer 53,7 prosent at utsagnet «Vi bør ikke slippe inn flere innvandrere i Norge» passer helt eller ganske godt med deres egen oppfatning. I 2005, da undersøkelsen ble utført for første gang, mente 45,8 prosent av de spurte det samme.

Samtidig mener 48,7 prosent at integreringen går ganske eller meget dårlig, en økning på 12 prosentpoeng siden 2005.

Nei til politihijab Åtte av ti spurte mener at innvandrerne bør bevise sine norskkunnskaper gjennom en språktest før de får lov til å bli norske statsborgere.

Ellers i undersøkelsen kommer det fram at motstanden mot bruk av hijab hos kvinner i politiuniform er massiv i Norge. Over 80 prosent av de spurte sier nei til dette, og 3,3 prosent er «meget negativ» til hijab på politifolk.

I Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet mener man at undersøkelsen fra IMDi ikke forteller hele historien.

- Det er viktig å ta folks oppfatninger på alvor, men det er også viktig å fremheve at all dokumentasjon, forskning og statistikk viser at integreringen går fremover, sier politisk rådgiver Line Gaare Paulsen.

- Norge er et tolerant samfunn Akhenaton De Leon, leder av Organisasjonen mot offentlig diskriminering, sier til Aftenposten at det er riktig å stille spørsmål ved om Norge klarer å ivareta dem som kommer til landet på en god måte.

- Jeg er ikke overrasket over at så mange er skeptiske. Norge har gjennomgått store omveltninger de siste årene. Det har hovedsakelig gått bra, og jeg mener Norge i all hovedsak er et tolerant samfunn. For meg virker det naturlig at nordmenn spør om samfunnet kan tolerere den samme utviklingen videre, sier De Leon.

- Ubegrenset innvandring er uansett ikke noe mål i seg selv. Vi må være sikre på at vi har kapasitet til å ivareta dem som kommer, fortsetter han.

(NTB)