Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over hundre bilinnbrudd på under to måneder på Romerike

Politiet: Ingen god forklaring på hvorfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bølge av bilinnbrudd skyller over Romerike.

Politiet har etablert en egen etterforskningsgruppe som har som mål å identifisere og pågripe det som framstår som en bilinnbruddsliga. Romerikes Blad skriver i dag at det har vært 59 innbrudd på drøye fire uker, 31 bare siden natt til lørdag. I natt var det minst seks nye bilinnbrudd i Jessheim.

Nå skisserer seksjonsleder Harald Engøy ved etterforskningsseksjonen i Felles kriminalenhet i Romerike-politiet at kriminaliteten har enda større omfang.

- Vi ser lignende modus i rundt 100 bilinnbrudd siden 1. september. Det kan være så mange som opp mot 130 innbrudd, men det er for tidlig å si om det er grunn til å tro at de samme gjerningspersonene står bak alle sammen. Men vi har grunn til å tro at det er de samme som kan stå bak pluss/minus 100 av dem, sier Engøy til Dagbladet.

Han sier det er en sterk økning sammenlignet med samme periode i fjor.

- Vi har ikke tunnelsyn og går bredt ut når vi etterforsker dette. Jeg har per nå ingen god forklaring på hvorfor dette skjer akkurat nå, men forhåpentligvis kan den videre etterforskningen gi svar på dette, sier han.

Moduset i sakene er at innbruddstyvene slår til mot biler i boligområder om natta. De knuser eller fjerner et vindu og tar med seg elektronisk utstyr som bilstereo og navigasjonsutstyr. Ligaen har slått mest til mot Volkswagen-biler.

- Volkswagen-biler er overrepresentert, det kan virke som de har funnet en metode å åpne disse bilene på en enkel måte, sier Engøy.

Politiet ber nå folk være årvåkne, melde fra om mistenkelig aktivitet. For å forebygge ytterligere innbrudd ber de folk som kan parkere i garasje om å gjøre det eller forsøke å plassere bilen i et nattopplyst område.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!