Over hundre kan ha omkommet i ulykke i Kina

Over hundre mennesker fryktes omkommet etter at et treetasjes varehus falt sammen som et korthus i den sørkinesiske provinsen Guangdong i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde mens bygningsarbeidere holdt på å bygge en ulovlig tredjeetasje på varehuset. Ingen regner lenger med å finne overlevende i haugen av murstein og betong på stedet der varehuset sto i bydelen Houjie i Dongguan.

Lørdag var åtte funnet omkommet og 32 skadd, meldte TV-nyhetene. En fabrikkansatt sier kolleger som hjalp til med redningsarbeidet, sa de hadde båret bort mer enn 20 døde fredag kveld.

- Vi hørte sterk buldring, og jeg trodde det var jordskjelv. Men i løpet av sekunder falt hele bygningen sammen foran øynene mine, fortalte et øyenvitne til et kabel-TV-team fra Hongkong.

Eieren av varehuset var i ferd med å bygge på en ny etasje da konstruksjonen brøt sammen. Entreprenøren som er ansvarlig for byggarbeidet, er arrestert, ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Det er den hittil siste ulykken i en byggesektor som preges av elendig håndverk.

- Soyabyggverk har statsminister Zhu Rongji fnyst av byggebransjen tidligere. I Dongguan tyder mye på at bærekonstruksjonen i varehuset slett ikke var sterkt nok til å bære tre etasjer.

- Trolig skyldes ulykken for svak konstruksjon. Det var et privateid varehus, og eieren hadde ikke tillatelse til å bygge en etasje til på toppen, sier en talsmann for de lokale myndighetene. Øyenvitner forteller at de så en sprekkdannelse i varehuset kort før det kollapset.

(NTB)