Over hundre tenåringer reddet fra sex-trafficking etter FBI-razzia

Den yngste er 13 år. 150 halliker er pågrepet.

STORAKSJON: Helgas aksjon, som gikk over 76 amerikanske byer, omtales som den største av sitt slag noensinne, ifølge FBIs Ronald Hosko. Bildet er hentet fra en pressekonferanse tidligere i juli. Foto: AFP / Mandel NGAN / NTB Scanpix
STORAKSJON: Helgas aksjon, som gikk over 76 amerikanske byer, omtales som den største av sitt slag noensinne, ifølge FBIs Ronald Hosko. Bildet er hentet fra en pressekonferanse tidligere i juli. Foto: AFP / Mandel NGAN / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder NBC News i kveld.

De over hundre tenåringene skal ha blitt utsatt for sexhandel og utnyttelse, ifølge FBI. Den koordinerte razziaen skal ha omfattet 76 amerikanske byer.

- Aksjonen resulterte i at vi fikk reddet 105 barn som ble holdt av 150 halliker, som drev menneskehandel av både barn og voksne, sier Ronald Hosko i FBI under en pressekonferanse i dag.

Barna som ble reddet, er mellom 13 og 17 år. Over halvparten av barna skal ha bodd i fosterhjem eller på institusjoner da de skal ha rømt, og blitt ofre for menneskehandel, ifølge Daily Mail.

- Jentene blir lurt inn i sexhandelen med komplimenter og pengetilbud, og så blir de fanget i en ond sirkel av dop, mishandling - i noen tilfeller også tortur - slik at de skal være bundet til halliken, sier Hosko, ifølge Daily Mail.

Etaten, som kaller aksjonen for «Operasjon Cross Country», slo i helga til i gater, på moteller, casinoer og på sosiale nettsteder etter å ha latt som om de var sexkunder, ifølge avisa.

- FBI og våre partnere har undergått 27 søk, og har gjort 129 beslag på penger, fyrverkeri, våpen og dop, og personlige eiendeler verdt som vi anslår har en samlet verdi på 165 000 dollar, sier Hosko.

Hallikene skal i hovedsak ha tatt til seg, og utnyttet, vanskeligstilte barn, ifølge amerikanske myndigheter.

Den tre dager lange, landsomfattende aksjonen er et tiltak gjort av FBI for å rette fokus på menneskehandel og mindreårige ofre for prostitusjon, ifølge Al Jazeera.

De 150 hallikene vil bli siktet for blant annet menneskehandel, ifølge NBC.