Over natta dukket en flere kilometer lang sprekk opp i «menneskehetens vogge»

Gigasprekken i Kenya aktualiserer spørsmålet om Afrika vil rives i to.

GIGASPREKK: Sprekken strakk seg rett over motorveien mellom Nairobi og Narok i Kenya. Etter hvert ble hullet under asfalten fylt igjen av sement og stein. Video: Reuters / National Geographic / Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av forrige uke fikk innbyggere i en region Narok vest for Kenyas hovedstad Nairobi seg litt av et sjokk.

Motorveien Mai Mahiu-Narok har vært helt intakt og fungert akkurat som den skal, fram til den dramatiske hendelsen forrige uke.

Plutselig åpnet bakken seg under dem, og oversiktsbilder fra motorveien viser at bilene ble stå igjen på ei smal bru av asfalt over en gigantisk sprekk som dekket en bil i lengden.

Flere kilometer lang

Regionen opplevde kraftig regnvær, og nesten over natta åpnet den gigantiske sprekken i bakken seg, meldte avisa Daily Nation.

For bare to uker siden var landskapet både rett og dyrkbar mark, men sprekken som nå har dukket opp er flere kilometer lang, opp mot 15 meter dyp og 20 meter bred.

- Jeg så sprekken komme inn under huset mitt. Jeg rakk akkurat å hente ut noen av tingene mine før huset kollapset, sier beboer Eliud Njoroge Mbugua til Reuters.

Årsaken til sprekken er mangedelt, ifølge forskerne som har uttalt seg. En ting som virker klart, er at det kraftige regnværet den siste måneden bidro til sprekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer