Trafikk:

Over ni timer i kø

Uværet i Agder har ført til vanskelige kjøremuligheter.

KØ: Flere personer har stått over 8 timer i kø ved Tvedestrand - E18. De lange køene skyldes snø og uvær i østre deler av Agder. Video: Simen Plejdrup-Rønningen og NRK. Redigering: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert

I forbindelse med uværet i østre deler av Agder, har Agder politidistrikt satt krisestab. Hensikten er primært å få bilkøene på E18 i gang, alternativt evakuere de som har sittet fast biler i mange timer eller gjennomføre en redningsaksjon.

Simen Plejdrup-Rønningen forteller til Dagbladet at han har tilbrakt store deler av tirsdagen i kø, nærmere bestemt over ni timer.

Spedbarn

- Vi har stått her i nesten 10 timer, meg og spedbarn. Jeg tror vi sist beveget oss for to eller tre timer siden, forteller Plejdrup-Rønningen.

Tirsdag formiddag var det meldt om flere trailerstanser i området rundt Tvedestrand, noe som altså har ført til stillestående trafikk store deler av dagen.

Plejdrup-Rønningen sier det ikke har vært noe mat- eller drikkemuligheter. Det har heller ikke vært mulig å gå på do.

- Ganske flaks

- Ingen do-muligheter. Da hadde jeg eventuelt måttet tisse på autovernet ved siden av her.

Med seg i bilen har han også sønnen sin, som han forteller heldigvis har oppført seg bra.

- Jeg har hatt ganske flaks, han har sovet en god del. Jeg er veldig glad jeg har 4G-dekning her, så jeg kan se på TV på mobilen.

- Likevel skulle jeg jo helst vært hjemme. Nå begynner jeg å bli ganske sulten også er jeg lei av at det er endeløst. I tillegg har det vært dårlig med informasjon fra Statens Vegvesen og politiet, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer