Over seks kilo ved fødsel

Den nye verdensborgeren overrasket alle med vekta si, da hun kom til verden 6170 gram tung.

BABYLYKLYKKE: Deborah kom til verden 1. februar. Foreldrene er lykkelige over familiens nyeste tilskudd, og gleder seg over all oppmerksomheten hun har fått. Foto: Privat
BABYLYKLYKKE: Deborah kom til verden 1. februar. Foreldrene er lykkelige over familiens nyeste tilskudd, og gleder seg over all oppmerksomheten hun har fått. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag i forrige uke kunne Sandra Wanderlei (38) og Andreas Öhrvall (43) ønske dattera Deborah velkommen til verden.

Jenta ble født med planlagt keisersnitt i den svenske byen Eskilstuna, og overrasket alle da hun kom ut, skriver Expressen, som er blant flere svenske aviser som har omtalt saken. Deborah veide nemlig nesten 6,2 kilo. Helt nøyaktig 6170 gram, som er godt over gjennomsnittet på fødselsvekt i Sverige, som er på rundt 3,5 kilo.

Sjokkerte

Og foreldrene forteller gladelig om den nyfødte jenta, som allerede har fått stor oppmerksomhet i hjemlandet.

SJOKKERTE: Begge foreldrene fikk nærmest sjokk da de fant ut hvor mye dattera veide. Foto: Privat
SJOKKERTE: Begge foreldrene fikk nærmest sjokk da de fant ut hvor mye dattera veide. Foto: Privat Vis mer

- Vi var begge sjokkerte over vekta, og to av legene fortalte at det var den tyngste babyen de noen gang hadde sett, sier faren Andreas Öhrvall til Dagbladet.

Moren Sandra forteller at hun slett ikke kjente at dattera var så stor da hun lå i magen. Fra før har hun en datter fra et tidligere forhold, som veide 4200 gram ved fødsel.

- Sandra fikk beskjed om at de andre barna hennes kunne veie tilsvarende, men vår ble to kilo tyngre. Helt fantastisk, sier en entusiastisk far.

Også han har en sønn fra tidligere. Heller ikke han var spesielt tung da han kom til verden.

Helt frisk

Det er flere ting som kan påvirke et nyfødt barns vekt. Blant annet spiller faktorer som når barnet er født inn, samt eventuelle underliggende sykdommer hos mor eller baby. Det er imidlertid ikke tilfellet her. Deborah ble født til planlagt tid, og var helt frisk.

Sandra bekrefter at både hun og dattera har det bra.

- Hun ble bare tung, ler hun.

Foreldrene legger til at dattera spiser godt, og at noe av vekten har avtatt etter fødsel, som er helt normalt for den første tida.

- Vi er så glade for dattera vår, og all oppmerksomheten hun har fått. Vi skal vise henne alt seinere, sier faren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer