Over seks tusen døde etter jordskjelvet

Jordskjelvkatastrofen i Tyrkia har krevd minst 6.300 menneskeliv. Over 30.000 mennesker er skadd, melder det sentrale krisesenteret i Ankara.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Bulent Ecevit opplyser at uidentifiserte dødsofre representerer et alvorlig helseproblem dersom de ikke straks blir gravlagt.

Hele familier ble utslettet i jordskjelvet, og identifiseringsarbeidet er derfor svært vanskelig og går svært seint.

- Levningene må begraves så raskt som mulig, hvis ikke vil det utgjøre en stor helsefare. Derfor vil vi nå sørge for å identifisere dødsofrene ved å fotografere dem, opplyste Ecevit.

Teltbyer

Ecevit opplyste også at regjeringen vil reise teltbyer slik at de som er blitt husløse får ly og hjelp.

- Teltbyene blir satt opp i de verst rammede områdene. Fra i dag vil jordskjelvofrene kunne få tilgang til sanitets- og helsesentre og feltkjøkken.

Den 73 år gamle statsministeren så trøtt og sliten ut da han møtte pressen i dag.

- Nasjonen sørger, men det kommer også gode nyheter. Folk blir reddet ut av ruinene, understreket han.

Ecevit kunne også opplyse at brannene i Tyrkias største oljeraffineri er under kontroll.

- Vi kan nå fastslå at brannen er under kontroll, sa Ecevit, som i går karakteriserte brannen ved oljeraffineriet som den største faren landet sto overfor etter jordskjelvet.

Hardt rammet

Byene som er hardest rammet er følgende:

Industribyen Izmit ved Marmarahavet ligger over jordskjelvets episenter. Det var funnet 2.132 døde og 5.438 skadde i dag.

I nabobyen Sakarya var 959 mennesker funnet døde og 3.473 var skadet, mens 249 var omkommet og 2.700 skadet i kystbyen Yalova.

I Istanbul var det registrert 586 døde og 6.479 skadde.

I provinsene Bolu, Bursa, Eskisehir og Zonguldak på svartehavskysten var til sammen 210 funnet omkommet torsdag. I de samme provinsene, samt i Tekirdaq i Thrace, var over 2.900 mennesker skadd.

(NTB)