Over ti sjefleger har sagt opp ved Oslo universitetssykehus

Nøkkelpersoner sier opp.

- INGEN TREND: Direktøren ved Oslo universitetssykehus Bjørn Erikstein (t.h.) avviser at personalflukt er en trend, selv om nøkkelpersoner har takket for seg. Her hilser han på Anders Anundsen (FrP, i midten) før en stortingshøring om situasjonen ved Oslo Universitetssykehus nylig. Styreleder Stener Kvinnsland til venstre. Foto: Heiko Junge / Scanpix
- INGEN TREND: Direktøren ved Oslo universitetssykehus Bjørn Erikstein (t.h.) avviser at personalflukt er en trend, selv om nøkkelpersoner har takket for seg. Her hilser han på Anders Anundsen (FrP, i midten) før en stortingshøring om situasjonen ved Oslo Universitetssykehus nylig. Styreleder Stener Kvinnsland til venstre. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Dagsavisen har flere enn ti leger i nøkkelposisjoner sagt opp som følge av den krevende prosessen i forbindelse med gigantfusjonen for over tre år siden.

1. januar 2009 ble Rikshospitalet/Radiumhospitalet, Ullevål universitetssykehus og Aker sykehus slått sammen til Oslo universitetssykehus.

Målet var økt effektivisering og kostnadsbesparelser, men gigantsykehuset går med milliardunderskudd, og det vil koste flere milliarder kroner å sette halvparten av bygningsmassen i stand.

Protest - Jeg sluttet i protest mot omstendighetene rundt sammenslåingen, sier den tidligere seksjonslegen Marit Hellebostad ved Barnesenteret. Hun sier hun ikke var i stand til å gjøre en god jobb, og mistet fullstendig kontrollen.

Men det er ikke bare på ledelsesnivå at ansatte sier opp. Også vanlige sykepleiere sier stopp på grunn av problemene med sammenslåingen.

- Jeg tror det er en trend. Mange har gått allerede på grunn av fusjonen. De har forlatt den synkende skuta, sier Hellebostad.

Lavere turnover Det avviser gigantsykehusets direktør Bjørn Erikstein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer