Over ti sjefleger har sagt opp ved Oslo universitetssykehus

Nøkkelpersoner sier opp.

- INGEN TREND: Direktøren ved Oslo universitetssykehus Bjørn Erikstein (t.h.) avviser at personalflukt er en trend, selv om nøkkelpersoner har takket for seg. Her hilser han på Anders Anundsen (FrP, i midten) før en stortingshøring om situasjonen ved Oslo Universitetssykehus nylig. Styreleder Stener Kvinnsland til venstre. Foto: Heiko Junge / Scanpix
- INGEN TREND: Direktøren ved Oslo universitetssykehus Bjørn Erikstein (t.h.) avviser at personalflukt er en trend, selv om nøkkelpersoner har takket for seg. Her hilser han på Anders Anundsen (FrP, i midten) før en stortingshøring om situasjonen ved Oslo Universitetssykehus nylig. Styreleder Stener Kvinnsland til venstre. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagsavisen har flere enn ti leger i nøkkelposisjoner sagt opp som følge av den krevende prosessen i forbindelse med gigantfusjonen for over tre år siden.

1. januar 2009 ble Rikshospitalet/Radiumhospitalet, Ullevål universitetssykehus og Aker sykehus slått sammen til Oslo universitetssykehus.

Målet var økt effektivisering og kostnadsbesparelser, men gigantsykehuset går med milliardunderskudd, og det vil koste flere milliarder kroner å sette halvparten av bygningsmassen i stand.

Protest - Jeg sluttet i protest mot omstendighetene rundt sammenslåingen, sier den tidligere seksjonslegen Marit Hellebostad ved Barnesenteret. Hun sier hun ikke var i stand til å gjøre en god jobb, og mistet fullstendig kontrollen.

Men det er ikke bare på ledelsesnivå at ansatte sier opp. Også vanlige sykepleiere sier stopp på grunn av problemene med sammenslåingen.

- Jeg tror det er en trend. Mange har gått allerede på grunn av fusjonen. De har forlatt den synkende skuta, sier Hellebostad.

Lavere turnover Det avviser gigantsykehusets direktør Bjørn Erikstein.

- Vi opplever ikke at dette er noe fenomen. Tvert imot har turnover i vår organisasjon gått ned med 3 prosent det siste året. Det betyr at det er færre som sluttet i 2011 enn i 2010, sier Erikstein.

Han vedgår imidlertid at det har vært noen tøffe år for sykehuset, og han ser ikke bort fra at situasjonen kan være krevende for de ansatte.
NTB