- INGEN TREND: Direktøren ved Oslo universitetssykehus Bjørn Erikstein (t.h.) avviser at personalflukt er en trend, selv om nøkkelpersoner har takket for seg. Her hilser han på Anders Anundsen (FrP, i midten) før en stortingshøring om situasjonen ved Oslo Universitetssykehus nylig. Styreleder Stener Kvinnsland til venstre. Foto: Heiko Junge / Scanpix
- INGEN TREND: Direktøren ved Oslo universitetssykehus Bjørn Erikstein (t.h.) avviser at personalflukt er en trend, selv om nøkkelpersoner har takket for seg. Her hilser han på Anders Anundsen (FrP, i midten) før en stortingshøring om situasjonen ved Oslo Universitetssykehus nylig. Styreleder Stener Kvinnsland til venstre. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Over ti sjefleger har sagt opp ved Oslo universitetssykehus

Nøkkelpersoner sier opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagsavisen har flere enn ti leger i nøkkelposisjoner sagt opp som følge av den krevende prosessen i forbindelse med gigantfusjonen for over tre år siden.

1. januar 2009 ble Rikshospitalet/Radiumhospitalet, Ullevål universitetssykehus og Aker sykehus slått sammen til Oslo universitetssykehus.

Målet var økt effektivisering og kostnadsbesparelser, men gigantsykehuset går med milliardunderskudd, og det vil koste flere milliarder kroner å sette halvparten av bygningsmassen i stand.

Protest - Jeg sluttet i protest mot omstendighetene rundt sammenslåingen, sier den tidligere seksjonslegen Marit Hellebostad ved Barnesenteret. Hun sier hun ikke var i stand til å gjøre en god jobb, og mistet fullstendig kontrollen.

Men det er ikke bare på ledelsesnivå at ansatte sier opp. Også vanlige sykepleiere sier stopp på grunn av problemene med sammenslåingen.

- Jeg tror det er en trend. Mange har gått allerede på grunn av fusjonen. De har forlatt den synkende skuta, sier Hellebostad.

Lavere turnover Det avviser gigantsykehusets direktør Bjørn Erikstein.

- Vi opplever ikke at dette er noe fenomen. Tvert imot har turnover i vår organisasjon gått ned med 3 prosent det siste året. Det betyr at det er færre som sluttet i 2011 enn i 2010, sier Erikstein.

Han vedgår imidlertid at det har vært noen tøffe år for sykehuset, og han ser ikke bort fra at situasjonen kan være krevende for de ansatte.
NTB