Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over to milliarder utbetalt til bilbranner siden 2003

Dårlig vask av motoren pekes ut som hovedårsak til at ti biler i gjennomsnitt brant hver eneste dag i Norge i fjor.

BRENNER MYE: På IFs testanlegg på Ringvoll i Hobøl får man gjerne demonstrert en bilbrann i tunnell. Totalt brant 3522 biler i Norge i fjor.  Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
BRENNER MYE: På IFs testanlegg på Ringvoll i Hobøl får man gjerne demonstrert en bilbrann i tunnell. Totalt brant 3522 biler i Norge i fjor. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dårlig vask av motoren pekes ut som hovedårsak til at ti biler i gjennomsnitt brant hver eneste dag i Norge i fjor.

Totalt brant 3522 biler i Norge i 2014 og forsikringsselskapene måtte betale ut nesten 240 millioner kroner. Det viser tall fra bransjeorganisasjonene Finans Norge (FN), melder NRK.

Forsikringsselskapene og bilbransjen jobber med å få ned antall branner, og har et felles råd om å vaske bilen oftere for å hindre brann.

- For dårlig renhold peker seg ut som en viktig årsak til brannene, sier teknisk direktør Vidar Brunstad i If Skadeforsikring.

- Vi ser en klar trend der folk glemmer både renhold og service på nye biler. Vi anbefaler sterkt å følge serviceprogrammet for bilen, samt sørge for å ta motorvask jevnlig, legger han til.

Anbefalingen om mer motorvask støttes av brannvesenet, NAF, Motorførernes Avholdsforbund, Norges Bilbransjeforbund og Bilimportørenes landsforening.

- Hvis en ser et område der det ser ut som det er svetting eller en liten lekkasje av et flytende stoff, bør en raskt få stadfestet hva dette er. Dette kan være en indikator på brannfare, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF til kringkasteren.

Utbetalingene etter bilbranner har økt jevnt siden 2003. Da lå summen på rundt 150 millioner kroner. Siden 2003 har forsikringsselskapene utbetalt over 2,1 milliarder etter bilbranner.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling