- Over tusen drept i Sør-Ossetia

Røde kors når ikke fram til krigsofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere idag meldte den georgiske utbryterregionens leder om flere hundre sivile som var blitt drept i kamper i Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali.

- I Tskhinvali er nå flere hundre sivile drept, sa Sør-Ossetias leder Eduard Kokojtij fredag, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Senere høynet en ikke navngitt sørossetisk minister tallene til over tusen, ifølge Reuters.

- Ifølge de opplysningen vi har fått har den nattlige beskytningen av Tskhinvali medført et stort antall ofre. Tallet på drepte er over tusen, sier Sør-Ossetias statsminister Teimuraz Kasaev til nyhetsbyrået Ria.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) er svært bekymret for den humanitære situasjonen i konfliktområdet, som har forverret seg dramatisk.

- Ambulanser har vanskeligheter med å nå ut til de skadde, og redde beboere gjemmer seg kjellerne sine, uten elektrisitet, vann, kommunikasjon eller tilgang til tjenester, sier ICRCs delegasjonsleder i Tblisi, Dominique Liengme, ifølge en pressemelding.

Vise tilbakeholdenhet

Statssekretær Raymond Johansen i utenriksdepertamentet uttrykker bekymring over opptrappingen i konflikten, og mener den kan få alvorlige konsekvenser for sivilbefolkningen i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer