Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Over tusen landsbyer i Mali slutter med kjønnslemlestelse

Imamer sentrale i prosessen.

AVSKAFFET  Kjønnslemlestelse kommer til å bli mindre utbredt i det vestafrikanske landet. Bildet viser en omskjæringskniv fra et ritual i Uganda. Foto: NTB Scanpix
AVSKAFFET Kjønnslemlestelse kommer til å bli mindre utbredt i det vestafrikanske landet. Bildet viser en omskjæringskniv fra et ritual i Uganda. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Profeten Mohammeds fire døtre ble aldri utsatt for kjønnslemlestelse. Mange tror fortsatt omskjæring er et ønske fra profeten Mohammed.

Slik argumenterer  avdelingsleder Yussuf Bagayoko i Den nasjonale programmet i kampen mot omskjæring (PNLE) i Mali for at praksisen med kjønnslemlestelse ikke tilhører islam, ifølge Bistandsaktuelt.

Dette har tilsynelatende båret frukter. Nå har 1087 landsbyer forpliktet seg til å slutte med praksisen.

Arbeidet startet i 2009 i Konna, da den lokale imamen engasjerte seg. Også Det Norske Misjonsselskap var involvert da det ble arrangert møter med kvinnelige ledere og ordførere.

- En kvinne fortalte forsamlingen at hun hadde mistet barnet sitt etter det ble omskåret. Slik ble det også ærlige samtaler med kvinnelederne og de kvinnelige omskjærerne, som har høy posisjon i lokalsamfunnet og en status å forsvare, sier sosialantropolog Ragnhild Mestad til Bistandsaktuelt.

Imamen i Konna tok kontakt med imamen i  regionen Mopti, og Det regionale islamske rådet fant ut at det ikke var dekning for kjønnslemlestelse i Koranen. Dette vedtaket er senere blitt referert til i de videre diskusjonene, ifølge Bistandsaktuelt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media