Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-Overbeviste oss om at barna var i fare

Moren til gutten som Michael Jackson skal ha misbrukt, vitnet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Ikke døm meg!

Moren til 13-åringen som skal ha blitt misbrukt av Michael Jackson, ba om sympati fra retten da hun fortalte om familiens forhold til superstjernen. Først etter å ha blitt lovet å ikke måtte svare på spørsmål om trygdemisbruk, inntok hun vitneboksen.

Kvinnens beretning var preget både av tårer og av sarkasme - hun etterlignet blant annet den tyske aksenten til en av Jacksons medarbeidere.

Farsfigur

Jackson skal ha tvunget familien til å stille opp for ham, i kampen mot en dokumentar som var ødeleggende for ryktet hans.

Etter dokumentaren skal Jackson ha overbevist familien om at barna var i fare, at det var drapsmenn som jaktet på dem, og at han var den eneste som kunne beskytte dem.

- For en snill fyr han er, tenkte jeg. Jeg var som en svamp, tok til meg alt han sa, stolte på ham, sier kvinnen. Hun gjenfortalte hvordan superstjernen, «med en veldig maskulin stemme», lovet å være en farsfigur og beskytte barna.

Slikket gutten?

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Moren vitnet om hvordan Jackson skal ha slikket sønnens hode under en flytur i februar i 2003. Dette bestrides av andre vitnemål.

- Alle sov. Jeg hadde ikke sovet på lenge. Jeg sto opp. Jeg tenkte at dette var sjansen min til å finne ut hva det var som foregikk. Det var da jeg så Michael slikke guttens hode, sier moren.

- Jeg trodde jeg innbilte meg saker. Jeg trodde bare det var meg, snufset hun mens hun slo seg for brystet.

Den verste av dem alle

Advokaten hennes spilte av et bånd med samtaler mellom moren og Jackson-medarbeider Frank Tyson.

- La oss ta vare på deg. La oss passe på deg. Stol på meg... Nå er ikke tiden til å stå alene, sier Tyson på båndet.

- Jeg trodde han var «a good guy», men han endte opp med å være den verste av dem, sier moren om Tyson.

Skrøt av Jackson

Etter å ha snakket med ham, dro hun etterhvert tilbake til Neverland. Der gjorde hun en opptreden på en video som skulle gjenoppreise Jackson.

- Alt jeg sa, var ektefølt da.

Under vitnemålet, som varte i mer enn fire timer, kom ikke forsvarsadvokaten med en protest. Men moren skal tilbake til vitneboksen i dag. Da vil forsvaret sannsynligvis forsøke å bryte ned kvinnens troverdighet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!