STARTET HER: Da politipatruljen skulle levere mannen i ambulanseinngangen på Oslo legevakt oppsto det et basketak på vei inn. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
STARTET HER: Da politipatruljen skulle levere mannen i ambulanseinngangen på Oslo legevakt oppsto det et basketak på vei inn. Foto: Hans-Martin Thømt RuudVis mer

Overbrakte dødsbudskap til feil familie

Politiet var for raskt ute med å fastslå identiteten til mannen som døde på Oslo kommunale legevakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet var for raskt ute med å fastslå identiteten til mannen som døde på Oslo kommunale legevakt torsdag kveld. Noen timer senere fikk feil person opplyst at broren hans var død.

En Oslo-mann fikk natt til fredag politi og prest på døren, med beskjed om at broren hans var død, skriver VG.

Misforståelsen skjedde i forbindelse med at en mann døde etter å ha havnet i et basketak med to polititjenestemenn og en sykehusansatt torsdag kveld. Fredag ettermiddag kjente politiet fortsatt ikke identiteten til den avdøde.

- Det jobbes med å få avdødes identitet på det rene og med å varsle de pårørende, sa Spesialenheten for politisakers leder for Øst-Norge, Liv Øyen, til NTB.

Oslo-politiet sier de var pliktig til å varsle de pårørende, men at de beklager hendelsen natt til fredag.

- Vi valgte å varsle de pårørende ut fra den identiteten politiet fikk oppgitt. Det er vi også pliktig å gjøre. Den identiteten viste seg senere å være feil. Vi var allerede i natt i kontakt med familien for å beklage, sier kommunikasjonsrådgiver Martine Laeng i Oslo politidistrikt til VG.

(NTB)