Overdose-eksplosjon i Fredrikstad

Tre overdose-dødsfall det siste døgnet, sju den siste måneden - mot kun fire i hele fjor. Politiet i Fredrikstad tror ekstra rent heroin er i omløp og slår narko-alarm. Nå prøver de å finne selgeren før neste overdose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 15 i dag falt en 18-årig gutt død om i en leilighet i sentrum av Fredrikstad. Dødsårsaken er ikke fastslått, men alt tyder på at han er det sjuende overdose-offeret på under en måned i østfoldbyen.

- I går snakket vi om at noe måtte være på gang. Da hadde vi hatt fire overdose-dødsfall på få uker, forteller vaktsjef Bjørn Aas ved Fredrikstad politidistrikt.

I 21.30-tida steg antall overdose-dødsfall til fem. Få minutter etterpå til seks. En mann (44) og en kvinne (31) hadde uavhengig av hverandre tatt en overdose uten at helsepersonalet klarte å få liv i dem igjen.

Den siste måneden har det også vært uvanlig mange overdose-tilfeller hvor de har klart å få liv i ofrene.

Avhører vitnene

Klokka 15 i dag steg antall overdose-døde til sju. Ifølge Kripos-statistikk opplevde Fredrikstad fire narkodødsfall i hele 1999.

- Noe må det være. Vi tror det er ekstra rent heroin i omløp, men vi har ikke klart å finne ut hvor det stammer fra, sier Aas til Dagbladet.no.

De som var sammen med gårsdagens overdose-ofre ble avhørt i dag. I morgen avhører politiet mannen som var i samme leilighet som 18-åringen. Men etterforskerne er ikke særlig optimistiske.

Vil ikke samarbeide

- Vi har vansker med å få hjelp fra miljøet. De forteller ikke akkurat hvor de har kjøpt stoffet. Vi vet heller ikke hvordan vi skal få varslet om at det kan være ekstra farlig stoff i omløp, sier Aas.

Han håper at de narkomane selv advarer hverandre og at ryktene om dødsdopet når alle. Politiet håper de finner opphavet før den åttende faller død om.

- Vi må finne ut om det er et slikt stoff i omløp og hvor det kommer fra, sier Aas.