Myndighetene slår alarm:

Overdosemysteriet

Samtidig som dødsdopet protonitazen for første gang dukker opp i Norge, skjer det en uvanlig økning av overdoser i Oslo. Innenfor en radius på 200 meter tar fire personer overdose i løpet av to timer.

FIRE OVERDOSER: Torsdag 10. november rykker AMK ut til fire overdoser på Tøyen og ett tilfelle ved Oslo legevakt. I løpet av bare to timer har alle de fem inntatt et ukjent stoff. Foto: Lars Eivind Bones
FIRE OVERDOSER: Torsdag 10. november rykker AMK ut til fire overdoser på Tøyen og ett tilfelle ved Oslo legevakt. I løpet av bare to timer har alle de fem inntatt et ukjent stoff. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En person har tatt en overdose på Tøyen, forteller noen over telefon til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) i Oslo.

Slike meldinger er ikke uvanlig, men torsdag 10. november er det noe som skurrer.

I løpet av de neste to timene blir de varslet om ytterligere fire overdoser. Seinere blir det bekreftet at totalt fem personer har tatt en overdose med et ukjent stoff.

Alle de fem overlever. Samme dag går Oslo universitetssykehus (OUS) ut og advarer om en uvanlig økning i antall overdoser på kort tid.

«Vi oppfordrer brukere til å være forsiktige og ta vare på hverandre», skriver de på Twitter.

Av personvernhensyn kan de ikke utlevere detaljer om overdosene, som hvilket stoff det dreier seg om. De neste dagene skal det komme flere urovekkende meldinger om overdoser.

Samtidig er et nytt, dødelig rusmiddel i omløp. Og ingen vet hvor det kommer fra.

Nesesprayen i Bergen

Ved Seksjon for klinisk farmakologi ved Haukeland universitetssykehus i Bergen blir det tirsdag 15. november gjort en uvanlig oppdagelse etter en ikke-dødelig overdose.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.