Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overdreven frykt i Norge

olkehelsa, Helsetilsynet og Forsvaret er skjønt enige om én ting - frykten for angrep med biologiske våpen er overdreven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Frykten for slike angrep er overdreven i Norge i dag, sier overlege Preben Aavitsland ved Statens institutt for folkehelse til NTB.

Oberstløytnant Dag Hjelle i Forsvarets overkommando Sanitetsstaben vurderer trusselen om angrep mot Norge som forsvinnende liten.

- Vi vurderer ikke trusselen når det gjelder biologiske terrorangrep mot Norge som stor på noen måte, heller tvert om - som meget liten, sier Hjelle til NTB.

Assisterende helsedirektør Geir Sverre Braut mener beredskapen i Norge er god nok.

- Helsetilsynet mener beredskapen vi har i Norge i dag er god når det gjelder helsemessige tiltak forbundet med mulig bruk av biologisk våpen. Årsaken er at beredskapen bygger på de rutinene og prosedyrene vi ellers har for håndtering av smittsomme sykdommer som mage-, tarminfeksjoner, hjernehinnebetennelse og matforgiftninger, sier Braut.

(NTB)

Hele Norges coronakart