Overfallsmann kan ha blitt filmet

Politiet gjennomgår nå opptakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som forsøkte å voldta tre kvinner i Oslo natt til søndag, kan ha blitt fanget opp av et overvåkingskamera.

Flere etterforskere arbeidet mandag med å gjennomgå bilder fra overvåkingskameraer i nærheten av der voldtektsforsøkene fant sted.

- Det er for tidlig å si om mannen finnes i dette materialet, men vi bruker nå tid og ressurser på å gjennomgå alle bilder. Det er flere aktuelle kameraer i området, bekrefter politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt overfor VG.

Innenfor en radius på noen hundre meter rundt Trondheimsveien i Oslo overfalt mannen tre forskjellige kvinner på 40, 26 og 21 år. I tillegg knivstakk han en 22 år gammel mann som forsøkte å hjelpe den 21 år gamle kvinnen. Mannen ble ikke alvorlig skadet.

Mandag kveld gikk politiet i Oslo ut med etterlysning av en mann i 20-årene med afrikansk utseende etter de tre voldtektsforsøkene, som skjedde i henholdsvis Lakkegata, Kirkegårdsgata og Trondheimsveien øst i Oslo sentrum.

Personen politiet etterlyser, er slank, mellom 173 og 185 cm høy. Mannen var iført en hettegenser med mørk jakke.

Ved voldtektsforsøket i Lakkegata grep en mørkkledd, trolig norsk, mann inn ved å slå til gjerningsmannen. Politiet etterlyser også denne mannen, og ber ham melde seg for politiet med tanke på en vitneforklaring.

(NTB)