Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overfalt av svenske nynazister

- Jævlige jøder har ikke rett til å gå i våre gater, sa tre unge svenske nynazister før de sparket ned og ranet en norsk jøde i Uddevalla natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen, som er i 40-årsalderen, hadde deltatt på et møte i Göteborg. Han var på vei hjem til Oslo i bil og stanset i Uddevalla for å spise. Han hadde på seg en jødisk kalott og ble et lett bytte for de tre nynazistene som angrep ham.

Psykisk knekk

- Han ble tildelt kraftige spark, men kom ikke alvorlig til skade. Han tilbrakte likevel natta på sykehus. Psykisk sett fikk han seg en alvorlig knekk. Han følte seg personlig meget krenket, sier Thomas Cederquist ved Göteborg-politiet til Dagbladet.

De tre unge, kortklipte nynazistene var i 20-åra. De dyttet nordmannen over ende og sparket ham kraftig flere ganger med tunge støvler. De kalte ham «jødesvin» og tvang ham til å be om nåde der han lå på kne, og til å gi fra seg klokka og en ring.

Jakt på vitner

- Politiet i Uddevalla satt i gang en dør-til-dør-aksjon i går i det området overfallet skjedde. Vi håper å finne fram til vitner, sier Cederquist.

Politiet vet foreløpig bare at de tre overfallsmennene forvant fra åstedet til fots.

- Men vi har gode grunner til å tro at de tre ikke er fra Uddevalla. Trolig var de bare på besøk i byen, sier Cederquist.