Overfalt i senga med hekkesaks

TROMØY (Dagbladet): 61-årige Eva Borch Olsen opplevde marerittet i sin egen seng. To brutale overfallsmenn ventet til hun hadde slokt soveromslampa. Da stormet de huset, kappet telefonledningen og satte kvinnen ut av spill ved hjelp av kraftig teip og en hekkesaks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei flaske whisky var det eneste mennene tok med seg i det meningsløse ranet.

- Jeg var totalt hjelpeløs. I en slik situasjon er det ingen grenser for den redselen du føler, sier Borch Olsen til Dagbladet. Familien har drevet Hove Familiecamping utenfor Arendal i over 40 år og ikke opplevd innbrudd eller ran før.

Bakbundet

Raskt og effektivt teipet de øynene og munnen. Hendene bandt de bak på ryggen. Beina ble også bundet.

- Jeg fryktet at de ville bruke saksa for å klippe av fingrene for å få av ringene mine, forteller hun.

- Jeg forberedte meg på at de kanskje ville slå meg med den store greinsaksa. Jeg husker at jeg tenkte: «Man dør vel kanskje fort av et slikt slag,» sier hun.

Frykter reaksjoner

- Jeg har aldri vært mørkredd. Nå vet jeg ikke hvilke reaksjoner jeg får, sier voldsofferet.

Den dramatiske hendelsen natt til i går har gått sterkt inn på 61-åringen.

Lørdag kveld var det ingen andre hjemme enn Eva og familiens valp, Dennis.

Mens kvinnen satt foran TV-en og så Dizze Tunes-programmet, begynte familiehunden å knurre mot vinduet i den store stua. Eva følte uråd og senket persiennene foran vinduene fordi hun også forrige lørdag hadde observert uvedkommende ved huset.

Maskerte ranere

- Jeg gikk til ro og slokte nattbordlampa ved 23-tida. Jeg sovnet, men bråvåknet etter et kvarters tid. Jeg registrerte at det singlet da glasset ble knust i døra innenfor ytterdøra. Umiddelbart etterpå dukket to høye og atletiske menn opp. De sto der som ånder i soveromsdøra. De var helt svartkledde og maskert i finlandshetter og svarte vanter.

Lite pustehull

- Fra yttergangen hadde de tatt med seg en stor saks. De stormet inn på soverommet med saksa hevet til slag.

Den ene snudde meg rundt i senga. Han surret teipen hardt rundt hodet. Jeg hadde heldigvis vett nok til å holde munnen åpen. Slik fikk jeg et lite pustehull. Jeg vet ikke om jeg hadde vært i live hvis jeg ikke hadde vært så snartenkt. Ranerne sjekket ikke tilstanden min da de dro fra huset. De bare dekket meg med ei dyne og forsvant. Jeg kunne jo like gjerne ha vært død, sier Borch Olsen.

BARE WHISKY: Overfallsmennene stormet inn i soverommet til Eva Borch Olsen (61) på Tromøy. Bare ei whiskyflaske ble stjålet.