Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overfalt og ranet av landeveisrøvere

- Jeg ble vettskremt da jeg ble truet med en svær kniv, forteller Frederik (21). Seint mandag kveld ble han og to andre ungdommer overfalt og ranet av landeveisrøvere i en bil utenfor Moss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig passasjer ble slått i ansiktet. Det er første gang politiet i distriktet opplever det som kalles car-jacking.

Politiet i Moss jager nå de maskerte personene som i ren amerikansk stil overfalt og ranet de tre ungdommene.

- Vi har håp om å oppklare saken, men trenger hjelp fra publikum. Bilen til de fornærmede har vært gjennom tekniske undersøkelser. Det er mulig vi har fingeravtrykk fra gjerningsmennene, sier politiinspektør John Granrud i Moss politidistrikt til Dagbladet.

Ble lurt

Ungdommene ble overfalt ved Kambo utenfor Moss, på den gamle hovedveien mot Oslo, litt før klokka 22 mandag kveld. I avhør har de sagt at en bil bak blinket med lysene.

- Vi trodde det var politiet og kjørte inn til siden, forteller de til Dagbladet.

- To av overfallsmennene var maskerte. De virket desperate og ropte etter penger og dop. Selvsagt hadde vi ikke dop, sier Frederik.

Han og venninnen hans tør ikke stå fram, av frykt for represalier.

Alle tre var tydelig oppskaket etter hendelsen. De fikk sjokk da det ikke var uniformert politi som kom ut av bilen bak, men maskerte overfallsmenn.

- De fornærmede ble tvunget til å levere fra seg noen hundre kroner i kontanter, sigaretter og en mobiltelefon. Vi ser svært alvorlig på saken. Sjåføren i bilen ble truet med kniv, sier politiinspektør John Granrud.

Overfall på bilister er «vanlig» i amerikanske storbyer og Sør-Europa, men har etter det Dagbladet erfarer ikke skjedd før i Norge.

I Moss politidistrikt er det første gang politiet etterforsker en slik sak.

Maskert

- Minst to av overfallsmennene var maskert. Vi har vagt signalement på gjerningsmennene. Men de er trolig i 20-åra. Bilen de kjørte skal være en varebil av mørk farge, sier Granrud.

Han håper at fingeravtrykkene kombinert med tips fra publikum kan føre til at overfallsmennene blir tatt.

FINGERAVTRYKK: Tre personer i denne bilen ble overfalt og ranet utenfor Moss seint mandag kveld. Funn av fingeravtrykk på taket kan føre til at gjerningsmennene blir tatt, opplyser politiinspektør John Granrud.