Overflatisk idyll

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold kom til høring med forsvarskomiteen i Stortinget i går med et opplegg for å sende flere av Marinens skip til sjøs. 30 millioner kroner var flyttet rundt innenfor budsjettene, slik at Marinen kan legge fra kai, også fra Haakonsvern. Dermed fikk hun bare noen myke dask fra komiteen i høringen. Komitéflertallets krav om å løsne fortøyningene på Marinen var tilsynelatende oppfylt.

Men den halvannen time lange høringen gjorde det samtidig klart at det er en direkte sammenheng mellom den pågående nedbemanningsprosessen i Forsvaret, spesielt innenfor støttefunksjonene i det som nå heter Forsvarets logistikkorganisasjon, og forsvarssjefens kutt i de rørlige driftsmidlene til Sjøforsvaret. I forhold til planer og budsjetter jobber det kort og godt flere folk som skal ha sine lønninger, enn det tilfellet skulle ha vært på dette tidspunktet. Statsråden lovet likevel å nå målene også på dette området både innen 2005 og 2009. Samtidig bruker Forsvaret en milliard kroner i overtid og konsulenthonorarer for å få de nødvendige jobbene gjort. Komitémedlem og tidligere statsråd Marit Arnstad spurte om en forklaring på dette misforholdet, men fikk bare til svar at størrelsene ikke var direkte sammenliknbare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer