Overflødige Kværner-sjefer får 56 mill.

Kværner bruker 56 millioner kroner på å kvitte seg med sjefer selskapet ikke har bruk for. Med konsernsjef Helge Lund i spissen gjennomfører selskapet en kraftig slanking av lederstaben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 56 millioner kronene går til å dekke fallskjermer og pensjonsforpliktelser for noen få av selskapets ledere. Hvilke og hvor mange det dreier seg om, vil ikke Kværner ut med.

- Alt jeg vil si er at det er en håndfull personer, sier stabsdirektør Finn Berg Jacobsen.

Fra før er det kjent at foruten Berg Jacobsen er tidligere informasjonsdirektør Trond Andresen, personaldirektør Larry Simpson og juridisk direktør Jan Greve er ute eller på vei ut av selskapet.

Solide fallskjermer

Etter det Dagbladet forstår skal enkelte av arbeidskontraktene Kværner har hatt med sine sjefer, automatisk ha gitt rett til to års etterlønn - eller fallskjerm, om man vil. I tillegg har det vært forhandlet om goder utover det kontraktsfestede.

Resultatet er altså at det økonomisk vanskeligstilte Kværner, som i fjor tapte fem milliarder kroner, må ut med ytterligere 56 millioner kroner.

Summen kommer på toppen av de 47 millionene tidligere Kværner-sjef Kjell Almskog fikk utbetalt kontant som oppgjør for sine pensjonsrettigheter i selskapet.

Nedbemanning

Konsernsjef Helge Lund arbeider nå for en kraftig slanking av lederstaben.

Fram til i dag har Kværner-ledelsen bestått av 130 personer fordelt på London og Oslo. Når det aller meste nå flyttes til Oslo, skal selskapet få en langt mer strømlinjeformet og oversiktlig struktur.

De 130 personene skal reduseres til et sted mellom 40 og 60. Flyttekostnader og andre utgifter i forbindelse med slankingen, kommer trolig til å komme på 34 millioner kroner.