- Overformynderi å standardisere snusboksene

Atle Simonsen (FpU) tror Høies snusboksforslag vil føre til forsøplede skoler, ikke færre tobakkbrukere.

Positiv:  Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) viste de ny innpakningene til snus og tobakkspakker på en pressekonferanse om forebyggende tiltak på tobakksområdet.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Positiv: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) viste de ny innpakningene til snus og tobakkspakker på en pressekonferanse om forebyggende tiltak på tobakksområdet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag den 17. mars la Helsedepartementet ut et forslag om standardisering av snusbokser og røykpakker til høring.

Forslaget innebærer blant annet å innføre kanter på snusbokser og fjerne snuslokket, noe som trolig vil resultere i en pakkeordning lignende den røykprodusenter forholder seg til nå.

Overrasket over Høie Dette møter motstand fra Atle Simonsen, leder for Fremskrittspartiets Ungdom. Han håper at helseminister Bent Høie tenker seg om før høringsfristen 9. juni.

- Dette er overformynderi. Vi er vant med slik politikk, der målet helliggjør middelet, fra sosialistregjeringer, men jeg hadde ikke ventet noe sånt fra helsedepartementet under Bent Høie, sier Simonsen.

Simonsen tror ikke forslaget vil ha ønsket effekt dersom det trer i kraft.

- Særlig det å ta av topplokket vil ikke være lurt. Dette er det som holder mange fra å forsøple i dag, sier FpU-lederen som heller ikke tror at helsesituasjonen i landet vil bli bedre av en slik ordning.

Les Høies innlegg om reklame på snusbokser her.

- Prinsipielt feil Simonsen sier at snus er et langt bedre alternativ enn at folk går over til å bruke røyk igjen, noe politikeren tror kan være et mulig utfall av politikken helsedepartementet planlegger. Samtidig mener Simonsen at det prinsipielt blir feil å ta fra bedrifter bestemmelsesretten over eget produkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer