<div><br></div><div>UTDANNET I NORGE: Ane Kulbatzki fotografert i Wien i 2014 i forbindelse med fullføring av teaterutdannelsen på Max Reinhardt Seminar.  Foto: Andrew Rinkhy, ASAblanca.com.</div>

UTDANNET I NORGE: Ane Kulbatzki fotografert i Wien i 2014 i forbindelse med fullføring av teaterutdannelsen på Max Reinhardt Seminar. Foto: Andrew Rinkhy, ASAblanca.com.
Vis mer

Nordmann (29) pågrepet for knivstikking av tysk skuespiller (28):

Overført til psykiatrisk sykehus

- Han pleide ofte å ta kontakt, og hun sier hun var redd redd ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk 29 år gammel mann er overført til et psykiatrisk sykehus etter at han tirsdag ble pågrepet og siktet for å ha knivstukket den delvis norskutdannede skuespilleren Anne Kulbatzki (28) foran hovedinngangen til Deutsches Theater i Berlin.

Overføringen er et utfall av gårsdagens fengslingsmøte, opplyser tysk politi overfor Dagbladet.

- Var redd ham

Skuespilleren Anne Kulbatzki ble skrevet ut fra sykehus i går. Hun skal ha forklart politiet at den siktede mannen i lengre tid har forfulgt henne, får Dagbladet opplyst.

- Han pleide ofte å ta kontakt, og hun beskriver det som en form for forfølgelse. Hun har også sagt at hun var redd ham, sier en talsperson fra politiet.

- Var dette noe Kulbatzki hadde anmeldt til politiet?

- Nei, politiet visste ingenting. Hun forteller at hun reiste mye både innenlands og utenlands, og derfor ofte skiftet adresse.

Ble kjent i Norge

Angrepet skjedde like før klokka 22.00 tirsdag kveld. Teateret hadde vært fullsatt, og publikummere var på vei ut fra forestillingen da den 29 år gamle, nå siktede nordmannen skal ha angrepet Kulbatzki.

- Din tispe, ropte nordmannen før han angrep henne, ifølge vitner avisa Berliner Zeitung var i kontakt med like etter den dramatiske episoden.

Den pågrepne 29 år gamle mannen hadde en leilighet i Berlin, men kommer opprinnelig fra Norge. Det var også i Norge han ble kjent med Kulbatzki, skriver rbb24.de.

28-åringen gikk på skuespillerlinja på Sunnhordland folkehøgskole i 2007. Siden da har Anne Kulbatzki blitt et stadig mer kjent navn i tysk film og teater.

En talskvinne for Deutsches Theater i Berlin sier til tysk presse at Anne Kulbatzki har det etter forholdene bra.

- Vi er forferdet over denne hendelsen, sier talskvinnen.

Dagbladet er ikke kjent med hvordan den 29 år gamle nordmannen stiller seg til siktelsen.