Makaveli Lindén

Overført til sykehus

Tiltalen og rettssaken mot Makaveli Lindén er utsatt. Denne uka ble han overført fra strengt fengselsregime til sykehus.

TIL SYKEHUS: Etter ti måneder i varetekt på Ila fengsel, er Makaveli Lindén overført psykiatrisk sykehus. Rettssaken mot ham er ventet å starte til våren eller sommeren, men tiltalen er ennå ikke ferdig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TIL SYKEHUS: Etter ti måneder i varetekt på Ila fengsel, er Makaveli Lindén overført psykiatrisk sykehus. Rettssaken mot ham er ventet å starte til våren eller sommeren, men tiltalen er ennå ikke ferdig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svenske Makaveli Lindén har erkjent straffskyld for drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) på Majorstuen i oktober 2018. Han har også erkjent å ha knivranet en mann kort tid før drapet.

21-åringen har sittet varetektsfengslet i Norge siden april i fjor. Før det var han fengslet i Frankrike i fem måneder.

Lindén var svært utagerende i fransk fengsel og skal også ha truet en fengselsansatt ved Ila fengsel. De rettspsykiatriske sakkyndige har konkludert med at Lindén er psykotisk og var det da de undersøkte ham. De har ikke kunnet konkludere med at han var det på gjerningstidspunktet.

Overført

Etter en langvarig prosess og flere forsøk, ble Lindén denne uka overført til det psykiatriske sykehuset Dikemark i Asker. Sykehuset huser blant annet flere som er dømt til tvungent psykisk helsevern.

- Det har vært en søknadsprosess, og han ble overført i går, sier politiadvokat Christian Hatlo i Oslo-politiet til Dagbladet.

Det skjer altså etter at Lindén har sittet ti måneder på sikkerhetsavdelingen i Ila fengsel. Der har han ikke hatt samvær med andre innsatte, på tross av at retten ikke har bedt om slike restriksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer