Overga seg etter trusler om å sprenge seg selv

Mannen i slutten av 50-årene truet med å sprenge huset i lufta om han ble kastet ut av namsmannen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet skulle bistå namsmannen med en utkastelse av en beboer på Gressvik i Fredrikstad. Men da de ankom stedet, barrikaderte mannen seg i boligen.

Han truet med å sprenge seg selv og huset i luften dersom han ble kastet ut, men 18.45-tiden overga mannen seg til politiet.

- Mannen kom frivillig ut av huset. Han er nå pågrepet, opplyser Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Mannskaper fra bombegruppa i Oslo politidistrikt skal nå gjennomgå boligen for å se om mannen virkelig hadde sprengstoff i huset.

Mannen skal ha vært alene i huset.

- Han har ikke kommet med trusler mot politiet eller andre som er på åstedet. Det utelukkes ikke at han kan ha tilgang til sprenglegemer. Det er derfor besluttet at nærområdet skal evakueres, og politiet er i gang med dette, sa informasjonsansvarlig Øystein Stavdal Paulsen ved Østfold politidistrikt før situasjonen var løst.

Politiet tok trusselen fra mannen på alvor og evakuerte raskt 220 personer fra minst 100 adresser på Viker i Gressvik, skriver Fredriksstad Blad.

Mannen skal ha hatt tilgang på sprengstoff i forbindelse med en tidligere jobb. I tillegg eier han lovlig registrerte våpen.

Det ble opprettet et senter for de evakuerte på Rød skole. Der var det eprsonell som tok hånd om de evakuerte, skriver lokalavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer