Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overga seg til Staff

HJELMELAND (Dagbladet): Tor Erling Staff sier at han ikke var redd på noe tidspunkt. - Jeg vurderte ikke gisseltakeren som farlig i det hele tatt. Han var bare helt desperat for å få kontakt med sine sønner, sier Staff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 22.10 kom Staff først ut døra fra barnehagen, bærende på en bag. Etter ham kom gisseltakeren med armene over hodet. En Mercedes kjørte raskt til porten ned mot barnehagen og åpnet dørene for de to som kom gående mot bilen.

Der og da var dramaet over.

- Barna sov

- Jeg tok ut patronene fra geværet før vi gikk ut for å unngå at noen skulle føle seg truet. Geværet ble liggende igjen inne, sier Tor Erling Staff.

Han satt i to timer og samtalte med mannen på kjøkkenet mens fire barn lå og sov i et eget rom, det femte lekte i et oppholdsrom sammen med de to voksne som var igjen i barnehagen utover kvelden i går.

- Etter 22.00 ble vi enige om at tida var inne for å avslutte. Han mente å ha oppnådd det som var mulig og at det var på tide å minimalisere skadevirkningene. På det tidspunktet var han også helt psykisk punktert, forteller Tor Erling Staff.

- Motarbeidet

Høyesterettsadvokaten sier at mannens kjærlighet til sine barn var det som drev ham til et så dramatisk skritt som å ta 25 barn og ti voksne som gisler i en barnehage.

- Han mener å ha blitt boikottet i sin samværsrett til barna og at det lokale lensmannskontoret har motarbeidet ham. Dette er forhold jeg ikke kan ta stilling til. Tidligere har denne mannen vært skikkelig på alle måter, han har drevet eget firma og klart seg godt uten problemer med politiet, sier Staff.

Han ble oppringt først klokka 15.00 i går, flere timer etter at gisseltakeren hadde gitt beskjed til politiet om at han ville ha Staff til stedet.

- Ikke farlig

- Jeg vurderte ikke mannen som farlig i det hele tatt. Han var bare dypt ulykkelig, men var ikke påvirket av alkohol eller noe annet. Denne episoden kunne kanskje vært avverget tidligere, men nå får vi bare være fornøyd med at der er over, sier Staff.

Han reiste til Stavanger, hvor han ville fortsette å ha en kort samtale med sin nye klient i natt. Staff ba også om at det ble skaffet en lege til ham, og at han ble spart for glattcelle eller isolat i natt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media