«Overgangssum» for leger

Direktør Egil Haugland ved Haukeland sykehus i Bergen ønsker å følge i fotballklubbenes fotspor, og forslår å innføre en «overgangssum» når en spesialutdannet lege vil forlate hans sykehus til fordel for en annen arbeidsplass, melder Bergensavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør Haugland mener sykehuset i Bergen kan selge 20 leger med fersk spesialistutdanning årlig og tjene 20 millioner kroner.

Bakgrunnen er at hver av de 40 legespesialistene som hvert år utdannes på Haukeland koster sykehuset rundt 3,6 millioner kroner i utdanningstiden. Mange forsvinner etter utdanningsperoden. Nå mener Haugland at sykehuset burde sitte igjen med noen fordeler av dette systemet. Direktøren ønsker også å innføre en bindingstid for spesialistene, som de eventuelt kan kjøpes fri fra.

Haukeland sykehus har kjøpt en spesialsykepleier i år. Hun hadde bindingstid, og måtte løses ut med 200.000 kroner, ifølge Dagsavisen.

President Hans Petter Aarseth i Den norske lægeforening karakteriserer utspillet fra direktør Haugland som noe av det underligste han har hørt, og mener dette ikke kan være noen farbar vei å gå.

(NTB)