Øvergård døde av hodeskader

Den 43 år gamle Johnny Magne Øvergård fra Frogner i Akershus døde av de hodeskadene han ble påført natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er noe av det sikre etterforskerne i Romerike politidistrikt vet i denne saken. De mener det er skjellig grunn til å tro at sjåføren i den drosjen som natt til søndag kjørte ham fra Aker Brygge i Oslo til Frogner, påførte ham så store skader at han mandag middag døde av skadene. Forhørsretten fengslet derfor tirsdag den 35 år gamle sjåføren for en uke, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Men politiet har ennå ikke kunnet danne seg et konkret bilde av hva som skjedde mellom Øvergård og drosjesjåføren i halvtimen før Øvergård kl. 0250 ble funnet livløs på sideveien Brusletta - bare et steinkast fra sin bolig.

Nitid etterforskning

- Det er derfor vi har satt i gang en nitid etterforskning for å få alle brikker på plass. Dette tar tid, sier politiinspektør Mona Herzenberg ved Romerike politidistrikt til NTB.

Kriminalpolitisentralen (Kripos) har til teknisk undersøkelse den Mercedes-drosjen som Øvergård ble kjørt i til Frogner i Akershus. Disse undersøkelsene er ennå ikke avsluttet, sier Herzenberg.

Rettsmedisinsk institutt har levert et foreløpig sammendrag av obduksjonen. Der slås det fast at 43-åringen døde av hodeskader, men sammendraget gir ikke svar på hva som forårsaket hodeskadene, sier Herzenberg.

Heller ikke videokameraet som drosjekupeen er utstyrt med, kan gi noe opplysninger om det som skjedde i Oslo-drosjen vel halvtimen før Øvergård ble funnet livløs. Tapen inneholdt ikke noe bilde, sier lensmann Harald Kopperud ved Sørum lensmannskontor til NTB.

Håndgemeng

Da Johnny Magne Øvergård satte seg inn i drosjen på Aker Brygge, var han ifølge sjåføren sterkt beruset. Det skal ifølge sjåføren ha gått noe tid før han fikk betalt for turen da bilen stoppet ved en busslomme langs Gamle Trondheimsveien på Frogner. Det ble benyttet kredittkort, og oppgjøret er registrert klokken 2.15.

Ifølge sjåføren kom det til håndgemeng da passasjeren skal ha vært uvillig til å betale. Men situasjonen skal ha roet seg, og kunden forlot drosjen uten noen form for skader, sier sjåføren.

Opptrinnet skal være observert av flere, men ifølge VG og Dagbladet har et yngre par overfor politiet gitt en annen versjon: Sjåføren skal i boksestilling ha gyvet løs på Øvergård. Flere ganger skal han ha slått 43-åringen i hodet og ansikt, og angrepet skal ha skjedd like ved bilen.

Et annet vitne har forklart at det var bevegelser mellom de to inne i bilen, og at den da sto på Brusletta.

Den 35 år gamle drosjesjåføren sa tirsdag at etterforskningen og gjennomsyn av drosjevideoen ville frikjenne ham.

(NTB)