Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Overgi dere eller dø

Noen av al-Qaida-soldatene tilbyr å overgi seg etter at Østalliansen i dag jaget dem på flukt. Bin Laden skal ha blitt sett ved Tora Bora i går. Les siste nytt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestert på grensa

Etter gårsdagens observasjon av det de tror er bin Laden, er Østalliansen enda sikrere på at terroristlederen fortsatt er blant sine al-Qaida-soldater i De hvite fjellene rundt Tora Bora. Pentagon tror at saudiaraberen teller på knappene angående den videre strategien.

- Bin Laden må velge om han vil beholde den store sikkerhetsstyrken som gjør ham enkel å finne. Alternativet er å forlate al-Qaida-soldatene og forsøke å skjule seg for Østalliansen og dusørjegerne, sier vise-forsvarsminister Paul D. Wolfowitz til L.A. Times.

Andre nyheter fra terrorkrigen

Nødhjelpen til sultende afghanere kommer fram, og det er håp om å unngå en sultkatastrofe når vinteren setter inn, sier en talsmann for USAs bistandsadministrasjon.

Les mer om tonnene med mat som skal redde afghanerne fra sultedøden.

Det britiske Overhuset stemte imot å gjøre oppfordring til religiøst hat til en forbrytelse.

Les mer om Blairs nedstemte terrorlover.

President George W. Bush planlegger å frigi et videoopptak som viser at Osama bin Laden kjente til terrorangrepene på New York og Washington på forhånd.

Les mer om videoen som Bush mener beviser at bin Laden ikke har sjel.

Ingeniørregimentet på Hvalsmoen i Hønefoss har fått ordre om å gjøre forberedelser til å utdanne soldater som kan sendes til Afghanistan som en del av et norsk styrkebidrag i landet.

Les mer om de rundt 150 nordmennene som kan ende i Afghanistan.

Storbritannia har sagt ja til å organisere og lede en flernasjonal sikkerhetsstyrke i Afghanistan, som ventes å få grønt lys fra FNs sikkerhetsråd senest fredag.

Les mer om styrken som amerikanerne er skeptiske til.

Påtroppende leder for den afghanske overgangsregjeringen, Hamid Karzai, formaner USA om ikke igjen å glemme Afghanistan.

Les mer om frykten for at Bush skal la dem i stikken.

En gruppe Taliban-soldater og medlemmer av Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk har søkt tilflukt i et sykehus i Kandahar og nekter å overgi seg, sier en lokal kommandant.

Les mer om det barrikaderte sykehuset hvor det også skal være sivile.

ANGRIPER AL-QAIDA: Østalliansen skyter med anti-luftskyts mot stillingene på fjellet.Foto: SCANPIX/EPA
FYRER LØS: Mens stridsvognene skyter mot al-Qaida-stillingene, stormer Østalliansen fram mot fjellet hvor bin Ladens soldater er fanget.Foto: SCANPIX/AP
GIGANT-BOMBA: Slik ser den ut - den sju tonn tunge bomba som kalles "daisy cutter". Amerikanerne brukte den da de forsøkte å ødelegge en huleinngang i Tora Bora-komplekset.Arkivfoto: SCANPIX/REUTERS
SER FLY: En Østallianse-soldat dukker opp fra stridsvogna si for å se på det amerikanske bombeflyet som passerer Tora Bora.Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart