Overgrep mot berusede barn på fest blir filmet og delt på sosiale medier

Barnevernet i Fredrikstad slår alarm.

SKJULT FOR FORELDRE:: - Foreldre bør vite at barna kanskje drikker til de mister alle hemninger på hjemme-alenefester, at det er overgrep som blir filmet, og at noen av dem ender opp på Facebook, Instagram og Snapchat, sier Anne-Beth Brekke Tvedt, leder for barneverntjenesten i Fredrikstad, Anne-Beth Brekke Tvedt  til Dagbladet.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
SKJULT FOR FORELDRE:: - Foreldre bør vite at barna kanskje drikker til de mister alle hemninger på hjemme-alenefester, at det er overgrep som blir filmet, og at noen av dem ender opp på Facebook, Instagram og Snapchat, sier Anne-Beth Brekke Tvedt, leder for barneverntjenesten i Fredrikstad, Anne-Beth Brekke Tvedt til Dagbladet. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I november og desember i fjor mottok barneverntjenesten i Fredrikstad mer enn ti konkrete saker der ungdom ned i 13-årsalderen var filmet mens de hadde sex. Filmene, som ble lagt ut på sosiale medier og delt via mobiltelefon, var blitt tatt opp på private hjemmefester, og ungdommene på filmene var beruset.

Det opplyser leder for barneverntjenesten i Fredrikstad, Anne-Beth Brekke Tvedt som først fortalte om saken i Fredrikstad Blad.

- Foreldre bør vite at barna kanskje drikker til de mister alle hemninger på hjemme-alenefester, at det er overgrep som blir filmet, og at noen av dem ender opp på Facebook, Instagram og Snapchat, sier Tvedt til Dagbladet.

- Som offentlig instans blir vi bekymret når vi får inn opplysninger som dette, og mener vi har et ansvar om å informere foreldre om at dette kanskje skjer med deres barn, slik at de snakker med barna sine om det, fortsetter Tvedt.

- Tøft der og da I tillegg til at filmene legges ut på sosiale medier, deles de også via mobil, ifølge barnevernslederen.

- Jeg tror at for noen er dette er en ny form å flytte grenser på. For andre kan det oppleves som et press å delta, at det kan dreie seg om interne koder i vennegjengen, og noe som skal til for å bli godtatt. For andre tror jeg dette er noe som kommer veldig overraskende på der og da, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer