Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Overgrep mot gutter tas ikke alvorlig nok

- Verken politiet og hjelpeapparatet gjør nok, mener psykologspesialist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Overgrep mot unge gutter tas ikke alvorlig nok, mener psykologspesialist Henry Molvær, som mener både politiet og hjelpeapparatet ikke gjør nok.

- Politiet, skoler og hjelpeapparatet har mye å gjøre for å bli flinkere til å høre på gutter, sier Molvær til NRK.

Psykologspesialisten slår alarm fordi det er avdekket flere grove overgrepssaker hvor ofrene i hovedsak er unge gutter helt ned til sju-åtte år, men understreker at han uttaler seg generelt.

Både i de pågående rettssakene mot den såkalte lommemannen i Follo tingrett og mot den pedofilitiltalte politimannen i Bergen er de fornærmede hovedsakelig gutter. Også i saken som er under etterforskning mot en 35 år gammel mann i Bodø er overgrep mot unge gutter det som går igjen.

Molvær mener flere institusjoner har lukket øynene for slike saker og trekker fram et eksempel fra Barnehuset i Bergen, der han selv arbeider: En gutt hadde i lang tid forsøkt å fortelle at han ble utsatt for overgrep, men ble ikke hørt.

- Til slutt var det en lærer som tok affære, men da hadde det gått mange år. Da hadde han prøvd å fortelle sin historie mange ganger, uten at noen ville høre, sier Molvær.

Overgrepssaken i Bodø ble avdekket etter at en far meldte fra om foruroligende tekstmeldinger på sønnens mobiltelefon.

Molvær mener mottakssentre nå må jobbe mer konkret mot unge gutter. Det er barneombud Reidar Hjermann enig i, melder NRK.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media